#NOTÍCIA: Carta a la Presidenta del Parlament

SOS Racisme Catalunya considerem molt greus les acusacions que recentment ha rebut el Parlament de Catalunya i la comunitat musulmana catalana, assenyalant-los amb el dit acusador de relacions amb el terrorisme “gihadista”. Com a resposta a aquestes, l’entitat ha fet arribar una petició a la Presidenta del Parlament, perquè la institució i les persones que la formen, actuïn en la seva defensa.
Fem pública la carta que li hem fet arribar:
Molt Hble. Sra. Núria de Gispert i Català, Presidenta del Parlament de Catalunya.
En representació de SOS Racisme Catalunya, entitat de defensa dels Drets Humans i de lluita contra el racisme i la xenofòbia, ens posem en contacte amb vostè amb motiu dels recents atacs que està patint aquest Parlament i els ciutadans i ciutadanes musulmanes de Catalunya.
En primer lloc, considerem que la darrera informació publicada pel diari ABC a la seva portada, el dia 14 d’abril, afecta directament el Parlament de Catalunya, com a institució. Constitueix un atac a la vida democràtica de Catalunya, representada per la figura d’un Parlament escollit democràticament i denigra els representants d’una comunitat,  la musulmana, que forma part des de fa temps de la ciutadania catalana.
Considerem també que les acusacions que han realitzat alguns dirigents polítics, com el Ministre d’Interior Fernàndez Díaz, així com les informacions difoses per diferents mitjans de comunicació, com ara l’ABC , ja esmentat, o la Razón, són molt greus. Responen a un perillós corrent de creixement del discurs de l’odi cap als col·lectius minoritaris i especialment ca a la comunitat musulmana.
Aquests discursos posen en greu perill la convivència i la cohesió de la nostra societat, atiant la por i la sensació d’inseguretat de la ciutadania, caldo de cultiu del racisme i la xenofòbia. I en nom de la seguretat de la població, s’està alimentant la confrontació social i l’odi entre col·lectius.
Per aquests motius a  SOS Racisme Catalunya considerem imprescindible que el Parlament faci una declaració unitària rebutjant i condemnant els discursos d’odi, racistes i xenòfobs, defensant la figura de l’entitat política i defensant, sobretot, l’honor dels seus ciutadans i ciutadanes.
A més a més, demanem a tots i totes les parlamentàries que actuïn amb responsabilitat i que no facin ús d’aquests discursos. Que no atiïn el conflicte i la injustícia social i que respectin el sentit simbòlic d’aquesta cambra, que representa la voluntat de tots i totes les catalanes.
I li fem arribar a vostè aquestes peticions, com a màxim representant del Parlament de Catalunya, amb la petició que les difongui entre tots els seus membres.
Esperant que atengui les nostres peticions, restem a la seva disposició per qualsevol assumpte.
Atentament,
Alba Cuevas Barba, Directora SOS Racisme Catalunya
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa