#NOTÍCIA: Creix el número de persones mortes a les portes d’Europa fortalesa

Aquest matí es confirmava la mort de 71 persones a un camió frigorífic abandonat a una autovia austríaca. Eren homes, dones i nens que havien fugit de la guerra a Síria i probablement havien escollit aquest mètode per passar la frontera entre Hongria i Àustria. També informaven els mitjans de comunicació que s’havien trobat 50 persones mortes a la bodega d’un vaixell a la costa de Llívia que també buscaven refugi a Europa. I 400 més han naufragat.

Més de 200 persones mortes en només unes hores. Mortes quan fugien de la mort. Que s’afegeixen al degoteig de morts causades les darreres setmanes, segons informen els mitjans de comunicació internacionals. «És la pitjor crisi humanitària des de la II Guerra Mundial» diuen els mateixos mitjans, però els responsables polítics dels països i institucions europees no actuen en conseqüència: aixequen noves fronteres o es barallen en el repartiment de persones refugiades, com si realment no fossin persones.
«No podem continuar com fins ara, amb un minut de silenci cada cop que veiem morir gent», demanava la responsable de Política Exterior de la Unió Europea, Federica Mogherini. Sense cap efecte.

Atacs a centres d'acollida de refugiats a Alemanya durant 2015 (vía @morgenpost)
Atacs a centres d’acollida de refugiats a Alemanya durant 2015 (vía @morgenpost)

Mentrestant, un altre comptador creix sense treva a Europa: el de manifestacions i atacs racistes i xenòfobes contra les persones que sí aconsegueixen refugiar-se a algun país europeu. Part de la ciutadania rep aquestes persones com una amenaça a la seguretat i el benestar de les seves ciutats o pobles. I alguns polítics no triguen un segon per aprofitar aquest caldo de cultiu i rescatar vots del discurs de l’odi i de la por.
Malauradament, continuarem rebent notícies amb imatges esfereïdores. I se’ns continuarà amagant informació sobre la responsabilitat real de governs i estats. Mentre esperem saber què decideixen a les altes institucions europees.
Noticies relacionades:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)