#NOTICIA: El 22 de març omplim el carrer de lluita antiracista

Enguany el 21 de març, Dia Internacional per l’eradicació del racisme i el feixisme, el commemorarem amb reivindicacions i lluita antiracista al carrer, participant d’una convocatòria internacional contra el feixisme i el racisme, fixada pel dissabte 22 de març.
Davant el creixement de diverses forces d’extrema dreta a tota Europa -Alba Daurada, Jobbik, FN, UKIP, Lega Nord…- i l’amenaça que aconsegueixin incrementar la seva presència al Parlament Europeu després de les properes eleccions europees (maig 2014), és necessària una resposta ciutadana contundent rebutjant les ideologies de l’odi. S’ha convocat una jornada internacional contra el feixisme i el racisme el proper 22 de març, impulsada per KEERFA (moviment contra el feixisme i el racisme a Grècia) amb altres moviments europeus, que es traslladarà a diferents països europeus.
A Barcelona, amb la resta d’entitats que formem Unitat contra el Feixisme i el Racisme, us convoquem: dissabte 22 de març a les 17h a Pça Universitat.
8 raons per les que has de venir el 22 de març:

  1. PERQUÈ EL RACISME MATA. Els lamentables fets a la frontera de Ceuta on van morir 15 persones recentment, ens mostren que les polítiques migratòries europees i estatals són racistes i provoquen morts; persones amb noms i cognoms, encara que les vulguin fer invisibles.
  2. PERQUÈ L’EXTREMA DRETA ÉS UN PERILL REAL A TOTA EUROPA. A Grècia, Hungria, República Txeca, Itàlia… constatem que existeixen grups d’extrema dreta organitzats al carrer, però les formacions a Catalunya i l’Estat espanyol estan creixent i organitzant-se. I sembla que hi haurà candidatures d’extrema dreta espanyoles per les eleccions europees.
  3. PERQUÈ EL QUE PASSI A EUROPA, SÍ ENS AFECTA. Del resultat de les properes eleccions dependrà la composició del Parlament europeu, i el que allà es decideix afecta a les polítiques de tots els estats: austeritat econòmica, gestió de les fronteres, polítiques socials… I podem imaginar les conseqüències d’un augment de representació de l’extrema dreta (o la dreta més extrema)…
  4. PERQUÈ DAVANT EL RACISME, NO FEM NI UN PAS ENRERE.  No tolerem cap tipus de discriminació i exigim a tots els partits polítics, institucions i entitats socials que no utilitzin discursos racistes, feixistes ni xenòfobs ni donin suport al discurs de l’odi difós per altres formacions d’extrema dreta. I aquest missatge l’hem de transmetre contundentment aquest dissabte 22-M.
  5. PERQUÈ EL RACISME INSTITUCIONAL VULNERA ELS DRETS HUMANS. La privació de llibertat, la deficient assistència jurídica i sanitària, l’impediment del contacte amb els familiars…. són vulneracions de drets que es donen cada dia als CIES, on es tanquen persones per una falta administrativa, no per un delicte. La mostra més flagrant de racisme institucional al nostre país, però no l’única.
  6. PERQUÈ NO ENS DEIXEM ENGANYAR. Alguns governs i les èlits dominants utilitzen el difícil context de crisi econòmica i social per retallar drets, dividir la població, enfrontar la gent i difondre el missatge de la por. Però sabem que és una estratègia per fer crèixer el racisme i l’odi i ho aturarem.
  7. PERQUÈ EL RACISME I EL FEIXISME SÓN L’ENEMIC de la llibertat, de la convivència, de la igualtat i de la dignitat a Catalunya, a Europa i a tot el món.
  8. PERQUÈ JUNTES SOM MÉS FORTES. Uneix-te a la reivindicació, participa i denúncia. La lluita antiracista necessita dels esforços i la participació de moltes persones, entitats i col·lectius que treballin per fer front al racisme i a xenofòbia a cada ciutat, país o al conjunt d’Europa. Suma-t’hi!

Us esperem a totes i tots: dissabte 22 de març a les 17h a Plaça Universitat.

Descarrega’t el cartell, apunta’t a l’esdeveniment en Facebook.
[MANIFEST UCFR]

“Unim-nos contra el feixisme i el racisme! No volem la ultradreta ni aquí, ni a Europa, i enlloc! Per la convivència en la diversitat!”

Jornada internacional contra el feixisme i el racisme, el 22 de març
L’amenaça de l’extrema dreta creix arreu d’Europa, sota diverses formes. L’Alba Daurada grega i el Jobbik hongarès són partits obertament nazis, mentre el Front National (FN) francès o la Lega Nord a Itàlia són feixistes disfressats de demòcrates; tots aquests partits tenen l’objectiu d’acabar del tot amb la democràcia, com ja van fer Hitler, Mussolini i Franco. D’altra banda, el PVV de Geert Wilders a Països Baixos, o UKIP a Gran Bretanya, són partits populistes xenòfobs: volen fer girar el sistema actual cap a la dreta, sense trencar-lo del tot. Tot i aquestes diferències, l’FN de Marine Le Pen i Geert Wilders han pactat una candidatura comuna per a les eleccions europees del proper 25 de maig, en les que amenacen amb ser una de les forces més votades a bastants països.
Per això, és molt positiva la convocatòria d’una jornada internacional contra el feixisme, per al 22 de març de 2014, impulsada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, conjuntament amb altres moviments europeus. L’objectiu és enfortir l’oposició unitària al racisme i a l’extrema dreta, tant de cara a les eleccions europees com al dia a dia de cada país.
És molt important que aquesta jornada agafi força a casa nostra. Sembla que hi haurà diverses candidatures d’extrema dreta a l’Estat espanyol per a les eleccions europees, com ara els nazis descarats de “España en Marcha”, que van atacar la Blanquerna a Madrid, i el populisme d’extrema dreta de Vox, on participa Alejo Vidal-Quadras. La greu crisi interna i la debilitat electoral de Plataforma per Catalunya —fruit en part de la feina feta per UCFR— fan improbable que aquest partit es presenti, però encara caldrà molta més feina per expulsar-lo dels ajuntaments l’any que ve.
El racisme és un problema cada vegada més greu a molt països europeus, així que, tant a les eleccions europees com al debat polític en general, hem d’exigir als altres partits i a les institucions que no utilitzin discursos xenòfobs, islamòfobs, o gitanòfobs, i a més a més que no donin ales als discursos de l’extrema dreta respecte a la qüestió nacional i les llibertats sexuals.
Amb la situació de crisi actual, el feixisme és una amenaça real, però la seva victòria no és gens inevitable. Som moltes més les persones que defensem una societat plural i democràtica, les que celebrem la nostra diversitat i riquesa cultural, les que volem la justícia social per a tothom, sense importar el color de la pell, el gènere, la religió, la orientació sexual…
Així que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, i prepara diversos actes locals per a les setmanes anteriors. Donem suport a aquestes mobilitzacions.
Unim-nos contra el feixisme i el racisme. No passaran!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08