#NOTÍCIA: Iniciem l’acció de seguiment de la campanya Mistos electorals #mistos #25M

Avui a les 0.00h de la nit és el tret de sortida de la campanya per a les Eleccions Europees del proper 25 de maig; i una vegada més des de SOS Racisme Catalunya engeguem la campanya Mistos Electorals: #mistos #25M

La campanya Mistos electorals és una iniciativa que duem a terme des de l’any 2007 en els diferents períodes de campanya electoral. Es tracta d’una acció de seguiment del discurs dels candidats polítics i les seves accions durant la campanya amb l’objectiu de denunciar els continguts racistes i xenòfobs.
Per què? Perquè és lamentable que els partits polítics utilitzin l’odi, la xenofòbia i el racisme per aconseguir vots, posant en perill la convivència i la cohesió social.
Perquè el racisme indica que una democràcia no funciona. Implica que es discrimini a persones, partint d’una idea de superioritat i no reconeixent a l’altre com a un igual. Una lògica que dóna peu a la retallada de drets i llibertats de les persones que tenen un  origen, color de pell, ètnia, cultura o religió diferents a les majoritàries.
Les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig es celebren en un context on l’avenç del discurs racista entre alguns partits polítics i l’èxit d’aquest discurs entre una part de la població és una realitat. Els darrers mesos hem observat que aquestes ideologies compten amb un ampli suport en alguns països europeus. De manera que hi ha un perill real de que a la propera legislatura hi hagi una presència considerable de partits racistes i xenòfobs al Parlament Europeu.
Davant aquesta realitat, des de SOS Racisme considerem imprescindible estar atentes als discursos dels candidats i candidates que encenguin el foc del racisme, per això, com en altres ocasions, denunciarem tots aquells “mistos” (és a dir, qualsevol discurs o acció dels candidats i candidates que encenguin el foc del racisme durant la campanya electora) i donarem arguments per a desmuntar-los, perquè no volem permetre que els partits polítics utilitzin el racisme per obtenir rèdit electoral, perquè és antidemocràtic i ens condueix a la fractura social.
El Partit Popular encén la pre-campanya
Tot i que la Campanya #mistos #25M no comença fins aquesta mitjanit, el candidat del Partit Popular de Catalunya, Santiago Fisas, no s’ha fet esperar i el passat dilluns a un acte a Mataró va llançar el primer misto. Des d’un dels barris amb més població d’origen immigrat, va reclamar a la Generalitat que “retiri la targeta sanitària als immigrants amb menys de dos anys d’arrelament, en compliment del Reial Decret en vigor des de 2012”, advertint que “tot i que els serveis mínims s’han de garantir per a tothom, l’estat del benestar és limitat“.´
Sembla que el PPC no s’acontenta amb l’expulsió de les persones sense papers del sistema sanitari, i amb la fi de la universalització de la sanitat pública; sinó que vol anar un pas més enllà i limitar més l’accés a aquest dret bàsic i fonamental, endurint encara més els requisits d’accés, aprofundint la discriminació respecte la resta de la població i agreujant la vulneració de drets. Tot això amb l’únic objectiu d’aconseguir el vot d’una part de la població en la que ha calat el fals rumor que les persones immigrades posen en perill l’Estat del Benestar.
Noves eines per un bon seguiment
Enguany des de SOS Racisme comptem amb dues eines més per fer front als possibles “mistos” dels candidats i candidates.
D’una banda, l’OPRAX, Observatori de Polítiques Racistes i Xenòfobes, un espai de monitoratge i visualització del racisme i la xenofòbia als municipis catalans, que ens permetrà fer un seguiment acurat de la campanya electoral a través de www.oprax.org. En un mapa del propi web s’hi poden visibilitzar els mistos electorals d’aquesta campanya.
De l’altra, la campanya “No votis injustícia”que està impulsada per una vintena d’entitats catalanes preocupades per l’avenç del discurs de l’odi; amb l’objectiu de sumar esforços per frenar el vot xenòfob a les properes eleccions www.novotisinjusticia.com
És necessari que la ciutadania prengui partit, i per això des de SOS Racisme la convidem a:
–       Posicionar-se contra els discursos i les propostes racistes de qualsevol partit polític
–       Reclamar als candidats i candidates un discurs responsable i pedagògic
–       Denunciar la incitació a l’odi entre col·lectius i la difusió del racisme.
–       Reivindicar el dret a vot per a TOTES les persones que viuen a Catalunya.
–       Defensar el mestissatge i la cohesió social com a elements indispensables per a la construcció d’una societat justa
–       Seguir la campanya #mistos #25M i fer-ne difusió
Amb la Campanya  #mistos #25M  treballem per apagar els discursos electorals que encenen focs de racisme!
Per més informació podeu contactar:
Alba Cuevas o Mar Carrera: 93 301 05 97 i 636 248 621

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18