Obrim nova oficina d’atenció a Terrassa i enfortim el treball contra el racisme al municipi

SOS Racisme Catalunya hem signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa que ens permetrà obrir un espai d’atenció directa al municipi i engegar un procés d’anàlisi i assessorament en polítiques públiques amb visió antiracista.

El regidor de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa, Adrián Sánchez, i l’Alba Cuevas, la directora de l’entitat, van signar el conveni en un acte públic celebrat el passat divendres 9 de febrer.

Conveni de col·laboració entre SOS Racisme i Ajuntament de Terrassa
El regidor de Ciutadania, Adrián Sánchez, i la directora de SOS Racisme, Alba Cuevas, durant la signatura del conveni. Autoria foto: Aj. de Terrassa

Mitjançant aquest conveni, l’administració i l’entitat acordem la creació d’un servei d’atenció directa per a persones afectades per racisme a la ciutat, gestionat per l’equip del SAiD en coordinació amb el servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa. La nova oficina del SAiD estarà ubicada a l’Edifici Glòries, seu de l’àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones, atendrà la ciutadania el primer dimarts feiner de cada mes, a partir del 8 de maig.

El conveni preveu també una desena d’accions de formació de personal municipal (principalment de Policia Municipal, atenció ciutadana i serveis socials) i de càrrecs electes per a la prevenció de  discriminacions racistes, impartides per persones especialistes de SOS Racisme. Finalment, l’acord contempla també l’elaboració d’un informe que recollirà una diagnosi dels casos detectats i atesos al SAiD, una anàlisi de la política pública en clau de racisme i discriminació, i un recull de recomanacions en favor de polítiques més inclusives.

Amb la confiança i el suport de l’Ajuntament de Terrassa, podrem enfortir la lluita contra el racisme en l’àmbit local.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08