#COMUNICAT Participem en la Diada: ara es l’hora de construir un país on no es vulnerin els Drets humans

Autoria: calafellvalo
Autoria: calafellvalo

Aquest Onze de setembre centenars de milers de persones sortiran als carrers a moltes ciutats i pobles de Catalunya -i especialment a Barcelona, amb la Via Catalana– amb nombroses reivindicacions de caràcter nacional. Entre elles, l’exercici democràtic pel dret a decidir i el nou model de país que volem construir.

Des de SOS Racisme estem convençuts que ara és el moment d’anar definint les fronteres que ni el país actual i molt menys el país futur no hauria de creuar mai ni tampoc admetre en el camp dels drets fonamentals de les persones i dels drets humans.

La qüestió dels ciutadans i ciutadanes catalanes de diferents orígens és un dels grans debats que falten per abordar seriosament, amb posicionaments clars i rotunds en defensa de la igualtat de drets i oportunitats, en la lluita contra la discriminació i contra el racisme i la xenofòbia. 

En aquests sentit hem perdut una gran oportunitat amb la Llei de consultes establint una diferència absurda en el temps necessari per exercir el dret a vot entre els ciutadans d’origen comunitari i els anomenats extra comunitaris, tornant a dividir les persones en ciutadans de primera i segona.

A la nova Catalunya no hi ha lloc pels Centres d’Internament d’Estrangers
Alhora, tenim una nova oportunitat per demostrar que volem construir un país basat en el respecte pels drets fonamentals de les persones. A la capital catalana, Barcelona, existeix un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets humans, el Centre D’Internament per a Persones Estrangeres (CIE) de la Zona Franca. Un lloc on poden retenir una persona fins a 60 dies per no tenir papers (una falta administrativa), on no es pot garantir la seguretat i els drets de les persones retingudes (en els últims quatre anys han mort quatre persones), un lloc on no es permet l’entrada de les organitzacions que vetllen pels drets humans, on els interns tenen menys drets que els delinqüents condemnats a presó. Els CIEs són competència de la Policia nacional, i és el Ministre d’Interior espanyol el màxim responsable d’aquesta vergonya humana i jurídica.
Còmplices d’aquesta violació dels drets humans al nostre país? 
Entitats i ciutadans entenem que no volem ser-ne còmplices i per això hem començat una campanya ciutadana per aconseguir el tancament del CIE de Barcelona i demanem a les nostres Institucions que es posin al nostre costat en la defensa dels Drets humans i del model de país que entre tots i totes haurem que construir. La  campanya, anomenada Tancarem el CIE, ja porta adherides una 30 entitats (20 de les quals en són impulsores) i més de 500 persones a títol individual.
Aquest 11 de Setembre, Diada de Catalunya, SOS Racisme serem al Tram Social (trams 57 i 58) de la Via Catalana, juntament amb moltes entitats per reclamar un nou model de país, tant a nivell nacional com a nivell social, un país on se superin les desigualtats socials i econòmiques. Serem doncs a la manifestació i convidarem tothom a signar el manifest de la campanya. Per una nova Catalunya sense vulneracions de Drets humans.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08