#NOTÍCIA: Campanya sense racisme? Mirem el programa electoral!

La campanya electoral per les eleccions generals que es celebraran el proper 20 de desembre, ens ha sorprés per la manca de discursos racistes. Un fet que ens preocupava com vam exposar a la presentació de la nova acció de “Mistos Electorals“. El creixement d’islamofòbia a nivell internaciona arrel dels atacs terroristes ens feien pensar que seria així. Tot i així, lamentablement l’esperit racista i discriminatòri d’alguns partits polítics es recull en els seus programes electorals. I és el contingut dels programes el que definirà l’acció dels partits durant el periode de govern. Un element molt important a analitzar, si tenim en compte que el programa electoral es compleix en més d’un 65%.

Des de SOS Racisme hem analitzat els programes dels partits, tenint en compte diferents temàtiques sensibles des d’un punt de vista antiracista: l’accés a la sanitat i altres drets socials, la gestió de fronteres i política migratòria, el tractament de la seguretat i delinqüència, i el dret a vot. Podeu descarregar-vos el document (Mistos Electorals #20D, análisi contingut programes) o llegir-lo al blog de la campanya.
Tanmateix, recomanem el treball fet per altres entitats, destacant el paper i el recull realitzat per LaFede:

  • Dret a la Sanitat Universal: com es recull als programes electorals? Plataforma REDER.
  • Anàlisi dels programes a partir de les 5 propostes de SOS Racismo Madrid: sanitat universal, CIE, devolucions en calent, regularització i polítiques d’asil (“Las 5 de SOS Racismo“)
  • Poletika: analitza el contingut dels programes i les declaracions dels darrers mesos, creant gràfics i estadístiques que ajuden a fer un seguiment. Amb l’objectiu de promoure el vot concient i informat. Només inclou partits a nivell estatal.
  • Què diuen els partits sobre asil, recull realitzat per CCAR i CEAR.


A l’hora de votar, com sempre que es pren una decisió important, s’ha de llegir amb atenció la lletra petita. I en aquest cas, el contingut concret de les propostes polítiques. Molt important per no donar suport a opcions que no respecten els drets de les persones, que discriminen, que promouen el racisme.

El #20D #novotisracisme

Cartell_Mistos27S

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023