Ràdio Juvenil Antiracista, en viu i en directe!
El taller de ràdio, organitzat per SOS Racisme i l’emissora BOCARàdio de l’Associació juvenil d’amics de la ràdio d’Horta-guinardó, va arribar a la seva fi. Després de 6 setmanes d’intensa feina, aprenentatge i experimentació radiofònica, els joves implicats al projecte de ràdio antiracista ens van demostrar tot el que han après amb un gran programa realitzat en directe i amb públic.
L’objectiu era posar en pràctica les tècniques radiofòniques apreses en un programa de contingut antiracista, en el que van comptar amb la participació de convidats i convidades especials, com l’actriu Laura Guiteras.
Es va celebrar el passat dimecres 22 de desembre a l’Espai Jove La Fontana, que ens va cedir les seves instal·lacions. I va ser presentat per en Mohammed, la Marisol i en Castro.
Si no el vau sentir en directe per la 90.1FM, el podeu escoltar des de la pàgina web de BocaRàdio
També podeu veure imatges de diferents moments de l’acte als espais de Flickr de BocaRàdio i SOS Racisme.
El projecte: què és la ràdio juvenil antiracista?
El projecte té com a objectiu la transmissió de valors democràtics, de respecte a la diferència i antiracistes, mitjançant el mitjà radiofònic; permetent així, que els joves que participen en el projecte siguin “conscienciadors” i “conscienciats” alhora. D’una banda, mitjançant la ràdio com a canal de comunicació amb l’exterior, difonent els valors com la tolerància, el respecte… i de l’altre, mitjançant el treball del dia a dia, amb altres nois i noies, compartint experiències i acceptant les diferències mútues, i també, i sobre tot, interioritzant els valors que deriven del projecte.
Una altre part important del projecte és també la capacitació en tècniques radiofòniques (tant de realització i producció radiofònica, com de la vessant tècnica radiofònica), i la possibilitat de que els mateixos joves mitjançant l’espai radiofònic es converteixin en l’altaveu del projecte i dels seus valors.
Per què fer una ràdio antiracista?
Som conscients que vivim en una societat cada cop mes polaritzada, i en la que el debat sobre la immigració, cada cop està més present. Pensem, per tant, que és important que afrontem els reptes de construir una societat més cohesionada on tots hi capiguem.
Amb aquest projecte, com hem dit, no només busquem la capacitació radiofònica d’un grup de joves, sinó que volem anar més enllà, volem que a través del mitjà radiofònic, aquests joves puguin difondre el missatge del respecte, la riquesa que la diversitat, el mestissatge…i més enllà d’això, a través d’aquesta difusió, i del treball amb altres joves, s’espera que ells mateixos interioritzin aquests valors i aquest missatge. Pretenem, per tant, posar el nostre gra de sorra per a avançar cap a una societat més justa i inclusiva.
El projecte està inserit dintre del programa “Juventud en Acción”, i està finançat per la Unió Europea.
Organitzadors: