#REFLEXIÓ: Gràcies! (avui és dia de celebracions)

Ahir vam viure una tarda històrica al Parlament de Catalunya que per majoria, amb el vots de CIU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP aprovava que es comenci un procés en el termini més breu possible per iniciar el tancament progressiu dels CIE, entre altres punts. Donant resposta així a una de les demandes que plantejàvem des de la campanya Tancarem el CIE de Barcelona, impulsada per SOS Racisme, Tanquem els CIEs i Migra Studium que compta amb el suport de més de 150 entitats del país.

La lluita contra el racisme és una lluita de formigueta, es fa amb la tasca del dia a dia; i sovint és difícil visibilitzar els avenços en elements concrets. Però avui tenim la possibilitat de celebrar una fita, que fins fa poc temps ens semblava ciència ficció: el tancament dels CIEs està més a prop de ser viable.

Amb la votació d’ahir a la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament vivíem el final d’una etapa del procés engegat fa molts anys amb èxit. Cert, és també, que aquest procés no acabarà fins que no aconseguim el tancament del CIE de Barcelona i de tots els altres. Però aquesta vegada estem una mica més a prop.

Aquesta resolució no suposa el tancament immediat del CIE de Barcelona, però sí que és un precedent important pel canvi de les polítiques migratòries.

Però com dèiem, la feina continua, i cal seguir exigents i vigilants en el procés iniciat. Una nova cita la tenim al Ple del Parlament previst pel 22 i 23 de juliol, on tindrà lloc el debat i la votació per part de tots els diputats i diputades de les conclusions aprovades ahir per la Comissió.

I des d’avui fins que aconseguim el tancament definitiu del CIE de Barcelona i de tots els altres, caldrà seguir treballant:

  • Exigint la concreció de les conclusions en actuacions del Parlament que marquin l’agenda de la propera legislatura.

  • Acompanyant a les persones que encara seran retingudes al CIE de Barcelona, sent el seu altaveu per a denunciar possibles situacions de vulneració de drets humans, i fiscalitzant el centre.

  • Denunciat totes i cadascuna de les pràctiques racistes que dins i fora del CIE es segueixin donant.

  • Insistint en la derogació de la Llei d’Estrangeria que dóna cobertura a totes aquestes pràctiques racistes i suposa que les persones d’origen estranger visquin un apartheid.

Avui, però, toca celebrar!

Gràcies pel vostre suport, el vostre compromís i el vostre antiracisme!

Per justícia i dignitat tancarem el CIE de Barcelona.

AlbaCuevas, directora de SOS Racisme Catalunya

  • Moment en què es va votar la resolució pel tancament:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18