Satisfacció davant la iniciativa del Parlament de Catalunya en la lluita contra el feixisme i la xenofòbia

Des de SOS Racisme volem mostrar la nostra satisfacció davant l’acció impulsada unànimement pel Parlament de Catalunya de presentar una proposició al Govern de l’Estat espanyol, a favor de que es prohibeixin a Catalunya les concentracions feixistes i totes aquelles que facin apologia de la violència ,la xenofòbia i l’homofòbia.
Combatre l’extrema dreta i el racisme és responsabilitat de tota la ciutadania i s’ha de fer de forma activa des de tots els àmbits de la societat. Les institucions han de ser agents actius i impulsar iniciatives d’aquests tipus que a més de proposar mesures concretes serveixen per fer pedagogia social a la ciutadania.
Les manifestacions de feixisme i xenòfobia tenen formes diverses tals com, la creació de plataformes i partits polítics, les pàgines web, les concentracions com les del 12 d’octubre d’apologia del franquisme, i les agressions violentes de skins. Per tant, la lluita contra el feixisme i la xenofòbia ha de tenir diferents línies d’acció que incideixin a tots els nivells. És per això que són tan necessàries mesures com la prohibició de manifestacions i la contrarestació dels discursos que van en contra dels principis democràtics, però cal anar més enllà i donar resposta als problemes socials que són utilitzats com a caldo de cultiu per escolar aquests missatges en la població.
Des de SOS Racisme creiem fonamental el pas que avui totes les forces polítiques catalanes han donat a favor de la democràcia i la convivència i oferim el nostre suport en qualsevol altre iniciativa d’aquests tipus. Tanmateix demanem al Govern central que accepti aquesta proposició i treballi per fer-la extensiva a tot l’Estat espanyol.
SOS Racisme Catalunya
22 octubre 2004

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18