Sentència de la denúncia contra el dirigent de Plataforma per Catalunya

Des de SOS Racisme mostrem la nostra satisfacció davant la sentència en relació amb la denúncia que vam interposar contra el dirigent de Plataforma per Catalunya al Vendrell, August Armengol, per les declaracions xenòfobes contra el dirigent socialista Yassir M’Rabet. El representant de PxC haurà de pagar una multa de 400 euros pels insults i declaracions racistes contra aquest ciutadà d’origen magrebí.
Des de SOS Racisme valorem que:

  • La sentència marca un precedent per frenar les declaracions públiques xenòfobes i racistesque atempten contra la convivència social, la democràcia i la dignitat de les persones.
  • La sensibilitat i conscienciació del món judicial és imprescindible per defensar els valors democràtics, a la vegada que sentències com aquesta ajuden a fer pedagogia social.
  • Els insults racistes contra un representant d’un partit democràtic són una mostra més de com els representants de Plataforma per Catalunya no respecten els valors democràtics i com aquest partit aposta per la confrontació als nostres municipis. Aquests fets han de servir perquè els partits democràtics i les diferents institucions prenguin una actitud activa en la lluita contra el racisme: denunciar qualsevol fet o manifestació racista, practicar la pedagogia social per contrarrestar aquests discursos xenòfobs, augmentar els pressupostos socials, posar en marxa polítiques d’integració i aïllar el màxim les formacions xenòfobes són algunes de les prioritats.

Des de SOS Racisme tornem a alertar sobre l’extensió de l’extrema dreta aprofitant el descontent social i la pèrdua de confiança en els partits democràtics d’alguns sectors de la població per la manca de solucions als problemes socials. Aquests moviments troben així un “caldo de cultiu” per legitimar el discurs i les accions racistes, ocupant cada cop més espais i diversificant les seves manifestacions: des de el carrer legitimant la violència racista, passant pels camps de futbol fins als consistoris a través de candidatures de partits polítics com Plataforma per Catalunya.
SOS Racisme Catalunya
10 maig 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08