SOS Racisme alertem del perill de retallar els recursos destinats al foment de la integració de la immigració

SOS Racisme mostra el seu rebuig davant la decisió del Ministeri de Treball i Immigració de retallar els recursos destinats al foment de la integració de la immigració en un 30%.
SOS Racisme considerem que :

  • Una mesura com aquesta va en contra d’una política progressista que en moments de crisi ha de potenciar les polítiques socials per tal de fomentar la cohesió social. Un govern que manté els privilegis a les banques, i en canvi retalla les partides adreçades a reforçar els serveis socials bàsics davant l’augment de la població o a posar en marxa iniciatives com els plans d’entorn o projectes adreçats a treballar per la convivència als barris i ciutats, és un govern que practica una política de dretes per més que s’ompli la boca en sentit contrari. Amb decisions com aquesta es reforça que la crisi econòmica la paguem i patim, de nou, els ciutadans i ciutadanes de a peu, ja que aquestes són polítiques de les quals tothom ens beneficiem de forma directa o indirecta ja que afecten al dia a dia de la ciutadania.
  • El PSOE torna a mostrar el rumb del govern estatal en matèria d’immigració, ja que al discurs xenòfob i alarmista ara li suma la retallada de les polítiques d’integració. Ens preguntem si la crisi es notarà en les partides destinades des del Ministeri d’Interior al control de fronteres o als controls policials de demanda de documentació.
  • Aquestes retallades impliquen una reducció de recursos des de la Generalitat i els Ajuntaments, i per tant, un augment de la competència per recursos limitats que fomenta el caldo de cultiu pel racisme social, davant del que tampoc hi haurà diners per fer propostes d’intervenció. Portem anys assenyalant que per fer front al racisme social i al perill de fractura social cal augmentar la inversió en polítiques socials i apostar per polítiques d’integració. Ara, en un moment de crisi econòmica on és fàcil que aflorin les pors i prejudicis davant la precarietat laboral, aquesta aposta hauria de ser més ferma que mai.

Des de SOS Racisme instem i recolzem les iniciatives que des de el Govern de Catalunya es facin per poder garantir el manteniment d’aquestes partides i en cas contrari creiem fonamental poder establir entre el Govern, els Ens locals i els agents socials un pla de xoc per poder garantir que la cohesió social sigui una de les prioritats en l’agenda política catalana.
Barcelona, 10 de març 2009
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)