SOS Racisme denuncia a la cafetería Capuccino on es va negar el servei a dues persones per ser d’origen magrebí

El passat dia 16 de juny, el Sr. L. i el Sr. B., ambdós ciutadans immigrants d’origen magrebí van ser víctimes d’un exercici de discriminació per part dels empleats de la cafeteria Capuccino, quan se’ls va negar el dret a consumir dins aquest local.
Les víctimes, que tenien coneixement de que en aquest local no es servia a persones d’origen magrebí, s’havien posat en contacte amb un periodista que va decidir gravar els fets mitjançant un sistema d’àudio i vídeo ocults.
El Sr. L. i el Sr. B. van entrar a la cafeteria amb la intenció de demanar dues consumicions mentre el periodista gravava els fets. Tot seguit, una empleada de la cafeteria els va comunicar que no els podia servir res per ordres de l’amo. Quan els clients van dir que disposaven de diners, una altra empleada va acostar-se i els va indicar que tenien prohibit servir als àrabs, perquè espanten la clientela, segons paraules textuals.
Aquests fets van ser retransmesos simultàniament via radiofònica i dies després, van aparèixer les imatges a diverses emissions televisives, així com la noticia a la premsa escrita i virtual.
El Sr. L. junt amb la organització SOS Racisme, han decidit denunciar en els propers dies aquests fets per la via jurídica per ser constitutius de delicte i a fi que no tornin a produir-se.
SOS Racisme ens veiem en la obligació de fer públic aquest comunicat per tal de denunciar aquests fets, que no poden quedar sense resposta. La situació viscuda per aquests dos ciutadans ens fa recordar alguns dels pitjors moments viscuts a la història moderna d’Europa i exemplifica fins a quin punt poden retallar-se els drets d’un ciutadà en qualsevol moment, segons criteris exclusivament racistes i xenòfobs.
SOS Racisme Catalunya
10 setembre 2004

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias