[Actualització] Suspesa la roda de reconeixement als Mossos d’Esquadra investigats per una agressió racista

[català]
La roda de reconeixement dels sis agents de Mossos d’Esquadra investigats per presumptes delictes racistes, assenyalada per a demà, dia 28 de gener, ha estat suspesa amb un avís de menys de 24 hores.
Dilluns passat, 25 de gener, havia estat desestimada la petició de la defensa en la qual els agents haurien de realitzar la roda amb la cara coberta. No obstant això, avui, sobre les 13h, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va publicar una nota informant que la defensa havia interposat un recurs d’apel·lació. Com a conseqüència, el jutge ha optat per anul·lar la roda a l’espera de la decisió de l’Audiència Provincial.
Des de SOS Racisme creiem que aquest recurs d’apel·lació,

  • reflecteix l’ànim de la defensa de dilatar el procediment, encara que per a això hagin de basar-se en arguments tan absurds com il·lògics, com és exigir que una persona hagi de reconèixer als seus presumptes agressors sense veure’ls la cara;
  • té el clar propòsit de provocar un cansament innecessari per a la persona agredida, desestabilitzar-la i augmentar encara més el seu nivell d’estrès a fi d’entorpir el reconeixement dels acusats, quan realment ja estan identificats. Aquest mecanisme desatén per complet les necessitats de les persones agredides enfront dels agressors.
  • convé recordar que no és un cas aïllat i és molt representatiu de totes les barreres a les quals s’enfronten les persones que sofreixen el racisme institucional en aquest país: a més d’agredides, han de bregar amb un sistema judicial que directament o indirectament protegeix els agressors, mentre que silencia i ignora les conseqüències que per a elles té el procés penal;

No podem continuar permetent que l’aparell judicial sigui part del racisme institucional. Exigim justícia per a aquest cas i per a tots els altres centenars de denúncies que hem rebut en els últims 20 anys (571).
Contra els abusos policials. Prou racisme institucional i policial.

DESCARREGA EN PDF

[castellano]

SUSPENDIDA LA RUEDA DE RECONOCIMIENTO A LOS MOSSOS D’ESQUADRA INVESTIGADOS POR UNA AGRESIÓN RACISTA EN EL BAGES
La rueda de reconocimiento de los seis agentes de Mossos d’esquadra investigados por presuntos delitos racistas, señalada para mañana, día 28 de enero, ha sido suspendida en la mañana de hoy 27/01, con un aviso de menos de 24 horas. 
El pasado lunes, 25 de enero, había sido desestimada la petición de la defensa de que los agentes deberían realizar la rueda con la cara cubierta. Sin embargo, hoy, sobre las 13h, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya publicó una nota informando de que la defensa había interpuesto un recurso de apelación. Como consecuencia, el juez ha optado por anular la rueda a la espera de la decisión de la Audiencia Provincial.

Desde SOS Racisme creemos que este recurso de apelación,

  • refleja el ánimo de la defensa de dilatar el procedimiento, aunque para ello tengan que basarse en argumentos tan absurdos como ilógicos, como es exigir que una persona tenga que reconocer a sus presuntos agresores sin verles la cara;
  • tiene el claro propósito de provocar un cansancio innecesario para la persona agredida, desestabilizarla y aumentar todavía más su nivel de estrés a fin de entorpecer el reconocimiento de los acusados, cuando realmente ya están identificados. Este mecanismo desatiende por completo las necesidades de las personas agredidas frente a los agresores.
  • conviene recordar que no es un caso aislado y es muy representativo de todas las barreras a las que se enfrentan las personas que sufren el racismo institucional en este país: además de agredidas, tienen que lidiar con un sistema judicial que directa o indirectamente protege a los agresores, mientras que silencia e ignora las consecuencias que para ellas tiene el proceso penal;

No podemos seguir permitiendo que el aparato judicial sea parte del racismo institucional. Exigimos justicia para este caso y para todos los otros centenares de denuncias que hemos recibido en los últimos 20 años (571).

Contra los abusos policiales. Abajo el racismo institucional y policial. 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?