Tots els colors són benvinguts – 21 de març 2012

El Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia és una data clau en el nostre calendari, perquè, tot i que els 365 dies de l’any són importants en la lluita contra el racisme, aquesta commemoració ens permet recordar les nostres reivindicacions.
Pots llegir el manifest d’aquest 21 de març aquí.
Per aquest motiu, com cada any, em organitzat un seguit d’activitats per reivindicar la lluita antiracista i convidar a la ciutadania, entitats i administracions a sumar-s’hi.

#socantiracista perquè…

Mitjançant les xarxes socials convidem a tothom a difondre les seves motivacions per donar suport a la lluita contra el racisme. Durant el 21 de març però també durant els dies previs, difondrem diferents missatges des del nostre perfil, @SOSRacis, a la vegada que recollirem els de les persones i entitats participants.

Tots els colors són benvinguts

Reivindiquem la diversitat com un valor positiu, quelcom que enriqueix la nostra societat i a les persones mateixes. I quin millor exemple del bon resultat de la diversitat que la nostra cuina? Des del plat més típic al més innovador, tots contenen ingredients amb orígens ben diversos. I quan els fem servir ningú dóna importància al lloc d’on provenen o la seva història, només valorem el bon resultat, el gust i les propietats de les fruites, verdures, carns i peix.
Per aquest motiu hem volgut centrar la nostra acció als mercats, com a metàfora de la convivència que defensem i reivindiquem. De 10h a 14h del dimecres 21 de març estarem al mercat de Santa Caterina repartint receptes gustoses i informatives, i informant als clients de la importància d’aquest dia.
A les 10.30h es realitzarà l’acte central, dins del mateix mercat, en el que ens acompanyaran diferents entitats, representants polítics i professionals rellevants en la temàtica.
Pots descarregar-te el cartell de “Tots els colors són benvinguts”.

El racisme té víctimes. Com fer front a la discriminació racial

Atenció a les víctimes de racismeAquest any coincideix el 20è aniversari del Servei d’Atenció i Denúncia de víctimes de racisme i xenofòbia (SAiD), per aquest motiu volem donar un paper rellevant a les víctimes del racisme en les activitats d’enguany.
Organitzem una taula rodona amb experts de diferents àmbits que ens ajudin a aprofundir en la realitat de les víctimes de racisme i xenofòbia. Comptarem amb la presència de professionals de l’àmbit jurídic i psicològic, la intervenció de la responsable del Servei d’Atenció i Denúncia i els relats d’algunes víctimes.
L’acte tindrà lloc a les 19h a la Fundació CIDOB, sala Maragall (c/ Elisabets 12 a Barcelona )
Pots descarregar-te el cartell de la jornada “El racisme té víctimes”.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)