Units per l’Equitat. Teixint xarxes a la UE!

Del 31-10 al 04-10, 4 activistes de SOS Racisme hem estat a París a la trobada anual de United for Equality organitzada per Maison des Potes (França). Hem pogut conèixer associacions diverses de diferents països de la Unió Europea vinculades a les lluites per la igualtat de drets, la diversitat, la interculturalitat i l’anti-racisme.

En representació de SOS Racisme, hem participat en una taula rodona per parlar sobre justícia anti-racista. En aquesta taula rodona es varen posar en comú els principals esculls judicials, fent una comparativa entre països com França i Espanya. Tanmateix, per la nostra banda, vàrem posar en valor el servei del SAiD, donant a conèixer els resultats presentats en l’últim informe anual de SOS-Racisme Catalunya, així com algunes propostes emergents de justícia alternativa o complementària en el sí de l’organització, tot mencionant campanyes creatives del grup de treball #AixòésRacisme.

D’altra banda, hem participat en un espai obert en què les diferents associacions hem posat en comú estratègies i línies de treball actuals, donant a conèixer les principals problemàtiques, reptes i també oportunitats que ens trobem en els respectius països.

Entre d’altres, hem pogut conèixer la tasca jurídica de Maison des Potes a la ciutat de Lió (França); el projecte berlinès Moabit-Hifft (Alemanya); la tasca local i política de EMCEMO a Amsterdam (Holanda); o el treball anti-racista de NUS o National Union of Students (Regne Unit). De diferents maneres, han aportat mirades i maneres de fer que trobem valuoses i que ens han aportat elements per reflexionar sobre l’organització, així com teixir aliances a nivell europeu per la lluita anti-racista.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18