#ACTIVITAT: Presentació de l’informe “Identificació policial per perfil ètnic”

Font: periodismohumano.org

El proper dijous 16, a les 19h, es presentarà al Col·legi d’Advocats de Barcelona l’informe el·laborat per investigadors de l’Institut de Drets Humans de  la Universitat de València i de la Universitat d’Oxford.
A la presentació participarà Alicia Rodríguez, responsable del Servei d’Atenció i Denúncies per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAiD) de SOS Racisme, l’advocat José Javier Ordoñez Echevarria i Jose García Añón, de l’Universitat de València. Moderará Cristina de la Serna de Open Society Justice Initiative.
Aquest és el primer informe que es realitza a l’Estat Espanyol analitzant l’experiència policial mitjançant enquestes. El contingut intenta donar resposta, des d’un punt de vista científica, a les sospites d’actuacions racistes o afectades per estereòtips xenòfobs, per part de la policia en detencions o identificacions.
Els resultat de l’informe treu a la llum una greu desproporció en aquest aspecte: una persona d’ètnia gitana té 10 vegades més possibilitats de ser detinguda que una persona de característiques cuacàsiques, i una persona d’aparença magrebí, 7 vegades més. Amb alts percentatges també per les persones llatinoamericanes o andino-llatinoamericanes.
Podeu consultar l’informe a aquest link.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias