#ACTIVITAT: Uneix-te a l’acció contra el racisme d’estat

El proper dimarts 17 de febrer a les 19h ens trobarem a SOS Racisme (Les Rambles, 10), per constituir un nou grup de treball per actuar en l’àmbit més repressiu del racisme d’estat. Si voleu formar-ne part, poseu-vos en contacte amb nosaltres per assistir a la primera reunió o concretar una altre moment de trobada.
La repressió per part de l’Estat, o el racisme d’Estat, és una de les eines més comunes utilitzada pels diferents governs per actuar contra les persones immigrades. Al nostre país mai ha existit una política envers la immigració que no fos dissenyada des de la repressió i la penalització del fet migratori, des de la pròpia Llei d’estrangeria fins a les devolucions en calent, que vol legalitzar l’actual govern.
 
L’únic que ha variat és la intensitat de la repressió en funció del govern de torn. Però, no ens enganyem, el mínim d’aquesta intensitat sempre ha estat alt. No oblidem que la Llei d’estrangeria la posa en marxa el PSOE amb el suport del PP i CiU i que les primeres concertines a la tanca es posen quan Rubalcaba era Ministre d’Interior. Amb el govern actual del PP hem creuat tots els límits, però no només en temes d’immigració; la vulneració dels Drets Humans, la repressió i el retrocés en les llibertats democràtiques és la seva marca identitària.

Autoria: P11 Cultura en Acció
Autoria: P11 Cultura en Acció

Quan parlem de racisme d’estat, estem parlant de tot un entramat de lleis i normatives legals que èmpren les polítiques discriminatòries envers la immigració, un veritable apartheid jurídic. Però també donen la cobertura legal a la repressió i la vulneració dels drets humans. És en aquesta última part – REPRESSIÓ I VULNERACIÓ DE DRETS – on volem centrar el treball del nou grup.
A QUÈ ES DEDICARÀ EL GRUP
Volem conformar un grup especialment pro-actiu d’acció i denúncia de tot el que està relacionat amb la repressió de les persones immigrants:

FRONTERA SUD – IDENTIFICACIONS PER PERFIL ÈTNIC –

CENTRES D’INTERNAMENT – DEPORTACIONS

Un grup dinàmic. Que pugui donar respostes ràpides davant d’un imminent vol de la vergonya o quan es detectin batudes racistes. Però que també pugui plantejar-se accions més planificades com poden ser les mobilitzacions davant del CIE de la Zona Franca.
COM FUNCIONARÀ
La proposta inicial és formar un grup que pugui reunir-se amb una periodicitat curta (una vegada a la setmana o cada quinze dies) amb una certa capacitat auto-organitzativa tant en el disseny de les accions com a l’hora de dur-les a la pràctica. Evidentment comptarà amb el suport de l’equip laboral de l’entitat, però molt limitat a qüestions concretes.
QUI POT PARTICIPAR
Evidentment el grup estarà obert a totes les persones que vulguin participar-hi. De totes maneres, i especialment en els seus inicis, seria bo que el grup pogués comptar amb persones amb certa disponibilitat de temps i encara millor si aquesta disponibilitat és setmanal. Que la manca de temps i dedicació no siguin un impediment per realitzar el que ens proposem fer!
ALTRES COMPROMISOS
No es pot separar l’acció de la reflexió, l’anàlisi, el debat. A SOS Racisme tenim el lloc per fer-ho. Cada mes ens reunim, normalment el tercer divendres, en assemblea oberta tots i totes les activistes. Són trobades pel CONEIXEMENT – el que estan fent altres companys i companyes de l’entitat- la PARTICIPACIÓ- poder debatre entre tots i totes els continguts i les estratègies- i l’EMPODERAMENT – una vegada que prenem les decisions qui i com les portem a la pràctica-.
La participació en aquestes trobades és molt important ja que són els espais per reflexionar, unificar i enfortir el discurs com entitat, el que ens permetrà omplir de continguts les accions del grup.

Si vols formar part d’aquest nou grup d’acció, vine a la propera reunió: dimarts 17 a les 19h a la seu de SOS Racisme Catalunya i/o contacteu amb nosaltres:organitzacio@sosracisme.org

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa