Activitats educatives a Barcelona (Antirumors)

L’Ajuntament de Barcelona en l’execució del Pla Barcelona Interculturalitat, en el marc de la xarxa BCN-Antirumors, facilita que diferents entitats puguem apropar les nostres ACTIVITATS de FORMACIÓ a associacions, serveis i equipaments de la ciutat. Es tracta del Catàleg d’Activitats Antirumors, que té com a objectiu oferir una eina de sensibilització i educació ciutadana per desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la “diversitat cultural”.
Al catàleg actual oferim:

  • Desconstruint representacions i imaginaris discriminatoris:  2 h. La formació consisteix en una primera part de caire teòric (on s’explicaran processos de colonització i racialització), que ajudi a l’alumnat a generar una correlació de les relacions discriminatòries que es generen avui en dia, així com el context polític i històric en les que es fonamenten. També es posarà èmfasi en la revisió de forma crítica de la vinculació del concepte de racisme amb violència i seguretat, i la conseqüència que això té en la vida de les persones. La sessió tindrà una segona part més pràctica, a través de l’anàlisi de materials audiovisuals com fotografies, vídeos i notícies de diari, sempre amb l’objectiu de que els i les participants puguin desconstruir idees preconcebudes i que els participants puguin prendre una posició crítica i de revisió de tot allò que veuen en la seva quotidianitat.  Més informació a la pàgina de l’Estratègia BCN Antirumors.
  • Canviem el marc!: 2h-4h. Aquest taller reflexiona sobre «com» parlem, per tal de ser capaços de reconèixer els elements estructurals de racisme que «reconstruïm», legitimem i normalitzem. Es farà a partir de la comprensió dels marcs mentals opressius que les nostres paraules evoquen, i mitjançant l’anàlisi crític de narratives opressives i discriminatòries. Durant el taller es reflexionarà sobre com funcionen aquests mecanismes, i s’analitzaran les característiques que tenen les narratives opressives (racistes) a través de vídeos i casos d’estudi seleccionades a partir de fets i situacions d’actualitat. Durant el taller es proposaran algunes pautes per a construir narratives transformadores dels «marcs» mitjançant exemples i experiències concretes. Més informació a la pàgina de l’Estratègia BCN Antirumors.
Com contractar les formacions del catàleg?

Al mateix catàleg trobareu les intruccions per concertar les activitats. I al final de cada fitxa descriptiva de les activitats torbareu un enllaç al formulari per contactar a l’equip tècnic d’Interculturalitat, que gestiona les peticions.
Si teniu alguna consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint a formacio@sosracisme.org o trucant al 933010597 en horari d’oficina.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18