#ACTIVITATS: Dia Internacional contra el racisme, commemora’l amb nosaltres

El 21 de març és el Dia Internacional per l’eradicació del Racisme i la Xenofòbia. Una data clau per a SOS Racisme Catalunya, que volem comemmorar amb la teva participació. Les activitats comencem el divendres 20. Apunta-t’ho a l’agenda!
Saps per què el 21 de març? Centenars de persones van ser assassinades mentre defensaven els seus drets a Sharpeville, Sudàfrica, el 21 de març del 1960. Malauradament es van convertir en un símbol de totes les altres víctimes del racisme i la xenofòbia: les que moren a les fronteres, les que pateixen agressions de grups radicals, les menyspreades per les lleis de governs racistes, les condemnades a viure pendents d’uns papers.  Tots i totes mereixen la nostra lluita.

Presentació de l’Informe “L’estat del racisme a Catalunya, 2014”

SOS_DiaInternacional_CartellPer sisè any consecutiu, presentem el resultat de l’anàlisi de l’actualitat respecte la vulneració de drets humans i els casos de discriminació atesos pel Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) de SOS Racisme. L’únic informe que analitza el fenòmen del racisme i la xenofòbia al nostre país.
La presentació, en format de roda de premsa, es celebrarà a les 11h al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Intervindran l’Alba Cuevas, directora de SOS Racisme, i l’Alícia Rodríguez, coordinadora del SAiD. Durant l’acte, es projectarà el vídeo testimoni d’una víctima de racisme.
Es prega confirmar assistència: contacte.

“El racisme invisible. Què és, a qui afecta i quines conseqüències té”

Autoria: detodoaguasva.blogspotLes conclusions extretes de l’Informe 2014 sobre l’Estat del racisme posen sobre la taula un problema greu que necessitem treballar en profunditat. El racisme invisible o invisibilitzat, perquè es cobreix amb el mantell del silenci, de la ignorància i del no voler saber. Provocat per la por de les víctimes, de la desconfiança cap a les forces de seguretat i, sobretot, pels discursos institucionals i polítics, racistes i criminalitzadors.
Els ponents de la taula i les entitats convidades com a Fila Zero ens ajudaran a aprofundir els motius perquè les víctimes de racisme i xenofòbia no denuncien aquestes vulneracions de drets:

  • Alba Cuevas, directora de SOS Racisme Catalunya.
  • Miguel Pajares, president de CCAR.
  • Clarisa Velocci, de l’Associació Genera.
  • Mohammed El Mouaouid, víctima de discriminació racista.

Entitats confirmades:

  • TEB (El Raval)
  • Federació d’Associacions de Veïns de Mataró
  • Badalona som totes i tots

L’acte tindrà lloc a les 18.30h a la seu de l‘Institut d’Estudis Catalans (IEC) Carrer del Carme, 47. Barcelona. Sala Nicolau d’Olwer (planta baixa).
Es prega confirmar assistència: contacte.

#21M: sortim al carrer en contra del racisme, el feixisme i la islamofòbia

Fem una crida a participar massivament a la manifestació del 21 de març, convocada sota el lema #stopislamofòbia. Un lema promogut a nivell internacional, imprescindible en un moment com l’actual, en el que les mostres d’odi cap a la població musulmana han crescut de forma alarmant arreu d’Europa i més enllà.
Però no és l’única reivindicació de la mani: no desistiem en denunciar l’amenaça que suposa el Casal Tramuntana (abans al Clot, ara a La Verneda). Per aquest motiu, la manifestació es celebrarà al barri de Sant Martí. #TanquemElTramuntana
Hora i lloc d’inici: 17.30h a Rambla Guipúscoa amb Carrer Cantàbria.
Les entitats de l’Aixada Antiracista anirem amb el grup de batucada Ketubara, per fer la manifestació més visible i festiva. Aquesta serà el punt de trobada de la gent de SOS Racisme. T’hi esperem!
Mani 21M2015: 17.30 Sant Martí
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18