AGO 2018: suport a les jornaleres de Huelva, derogació de l’apartheid sanitari i Consell renovat

Durant l’Assemblea General Ordinària, que va tenir lloc el dimarts 12 de juny a la seu de la Fede.cat, les sòcies i socis de SOS Racisme van aprovar dos posicionaments urgents:

  • Exigir al nou Govern estatal, presidit pel socialista Pedro Sánchez, la derogació del Real Decreto Ley 16/2012 per acabar amb l’apartheid sanitari. Aquest decret aprovat pel govern del Partit Popular fa 6 anys, va acabar amb la universalitat del dret a la sanitat a l’Estat espanyol i va deixar sense dret a assistència sanitaria a milers de ciutadanes. “Considerem que és urgent acabar amb aquesta situació i exigim derogar el Decret de manera immediata”.
  • Comunicar el suport de SOS Racisme Catalunya a les temporeres de Huelva i denunciar les vulneracions de drets que pateixen moltes treballadores i treballadors migrants. L’assemblea rebutja un sistema capitalista, racista i masclista que s’enriqueix de l’explotació de les treballadores aprofitant-se de situacions de desigualtat generades per la Llei d’Estrangeria, denuncia la inacció de les administracions i la connivència de part de la societat. Per aquest motiu, SOS Racisme dóna suport a la manifestació convocada el proper diumenge 17 de juny a les 11h a la Pl. Universitat de Barcelona, tal com va estar a Lleida sumant-se a la campanya #FruitaAmbJustíciaSocial.


Per altra banda, comuniquem la incorporació de nous membres al Consell de l’entitat: Marilda Sueiras, Susan Kalunge i Cheikh Drame, activistes de l’entitat, es sumen a la junta per enfortir l’associació i sumar esforços a la lluita antiracista.
Durant la sessió, seguint amb l’odre del dia habitual, es van aprovar sense inconvenients la memòria d’activitats i la memòria econòmica del 2017, així com els plans de treball i econòmics pel 2018 i es va treballar en el pla estratègic 2018-2020. Tots els documents s’enviaran a les sòcies i es publicaran a la web en breu.
17J
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)