Als immigrants romanesos no se'ls vol enlloc

SOS Racisme ha tingut coneixement a Santa Coloma del desemparament de persones d’origen romanès que malviuen en un terreny prop de l’Hospital Esperit Sant.
Aquestes persones vivien en pisos a Badalona i com a conseqüència de la política municipal de no permetre “amuntegaments” als habitatges, els han fet fora sense cap dispositiu social pertinent.
A Santa Coloma, tampoc l’Ajuntament ha fet cap gest, ni intervenció per evitar l’ exclusió social d’aquestes persones, encara que ja porten uns dies dormint al carrer amb coneixement dels serveis socials. Han estat els responsables de l’Hospital els que han facilitat de forma generosa mantes perquè puguin suportar les temperatures d’aquests dies.
SOS Racisme denuncia:

  • Les polítiques municipals dels dos municipis centrades en acabar amb els problemes d’amuntegaments de persones d’origen romanès en pisos a força d’expulsar als seus inquilins, no posar en marxa dispositius d’atenció social i dificultar l’empadronament. Tot amb la intenció de que marxin de la zona. Aquest és l’únic objectiu: “esborrar el problema”, però les persones no s’esborren i per tant la presència d’aquesta desena d’homes i dones és la punta de l’iceberg de tota aquesta política injusta.
  • Aquestes accions municipals aboquen a aquestes persones, encara més, a l’exclusió social reforçant més l’estigmatització del col·lectiu com a font de conflicte veïnal.

Per això demanem:

  • Als dos governs municipals un plantejament responsable del problema dels anomenats “pisos pastera” , recordant–los que ningú sigui de l’origen que sigui vol viure amuntegat en la precarietat d’un pis. Per tant no es tracta de conflictes culturals sinó d’un problema de pobresa lligat a la falta d’una política pública global d’ habitatge social i a la manca de dispositius d’acollida i integració per aquest col·lectiu.
  • Al Síndic de Greuges que intervingui per esclarir quins criteris, mecanismes i accions estan portant a terme aquests governs locals que donen com a resultat el desemparament de persones en els carrers de les seves ciutats.

SOS Racisme Catalunya
24 març 2007

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18