ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA TANQUEM ELS CENTRES D’INTERNAMENT PER A PERSONES ESTRANGERES!

NOTA DE PREMSA UNITÀRIA

Avui s’ha aprovat per 369 vots a favor, amb els vots dels europarlamentaris del PSOE, 197 vots en contra i 106 abstencions al Parlament Europeu, el text de la Directiva de la Vergonya sobre el retorn de persones immigrades. L’aprovació d’un text d’aquestes característiques agreuja i legitima la vulneració de Drets Humans que implica per sé l’existència de Centres d’Internament per a estrangers (CIES) en una societat democràtica com es diu l’europea.
Els CIES són centres de caràcter no penitenciari on es deté, de manera cautelar o preventiva –en espera de ser expulsats- els estrangers no pertanyents a la UE que es troben en situació administrativa irregular -sense papers- a l’Estat espanyol. El motiu de la detenció i posterior internament no és haver comès un delicte –en aquest cas s’aplica el Codi Penal i internament en una presó- sinó haver comés una falta administrativa. Com per exemple, no haver renovat el DNI o no haver pagat una multa.
La Directiva de la Vergonya és un instrument més, que té com a objectiu reforçar la idea de l’Europa fortalesa i construir una política comuna de persecució i d’expulsió de les persones immigrades en situació irregular, reduint les seves garanties legals i els seus drets.
Una restricció de drets que no només agreuja la seva situació de ciutadans de segona categoria sinó que atempta directament contra la dignitat humana. L’existència dels CIES i l’aprovació de la directiva té unes víctimes concretes: les persones immigrades indocumentades, però ens afecta a tots i totes, independentment de l’origen i situació administrativa, perquè un retrocés en el compliment dels Drets Humans limita en conseqüència la qualitat democràtica de les societats europees.
Després de l’aprovació de la Directiva de la Vergonya constatem un flagrant retrocés dels Drets Humans en una Europa que s’erigeix com a defensora dels drets i les llibertats de les persones. Davant aquest vergonyós pas continuarem amb les mobilitzacions i la denúncia perquè els Estats membres no facin les transposicions pertinents..
Barcelona, 17 de juny de 2008

Signen:

Associacions i sindicats:
Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya; Amical de Mauthausen; Asociación Uruguayo Catalana “Los Botijas” de Rubí; Asociación de Uruguayos en Catalunya; Asociación Socio-cultural Ibn Batuta; Associació Catalana de Professionals de l’Estrangeria (ACPE); Associació d’Estudiants Progressistes; Associació de Casals de Joves de Catalunya; Associació LIMES; Associació Papers i Drets per a tothom; Associació de Treballadors Pakistanesos; ATIMCA; Attac-Catalunya; Casal Argentí a Barcelona; Cáritas Diocesana de Barcelona; CCOO – Catalunya; Col•lectiu Cornellà sense fronteres; Comissió catalana d’ajuda al refugiat; Comunitat Palestina de Catalunya; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; CpC – Ciutadans pel Canvi; Desobeint fronteres; Fedelatina; Federació Catalana d’Organitzacions No Governamentals pels Drets Humans; GRAMC; La Casa Amarilla; Nuevos Colectivos; Observatori Desc; Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans; Plataforma jove per l’1de maig ACTUA; SOS Racisme – Catalunya
Fundacions:
Fundació Nous Horitzons; Fundació Pere Ardiaca
Partits polítics:
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Esquerra Unida i Alternativa (EUiA); Iniciativa per Catalunya Verds (ICV); Joventut Comunista de Catalunya; Joventuts Socialistes de Catalunya – Federació de Barcelona.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18