#REFLEXIÓ: Avui més que mai: no a l’apartheid! Mandela, no t’oblidem.

Ahir a la nit moria Nelson Mandela a Sudàfrica, un dels símbols de dignitat i lluita més importants del segle XX; la defensa per la igualtat de drets i l’antiracisme van marcar la seva trajectòria vital. Convertint-se, sens dubte, en un referent per a totes aquelles persones i organitzacions que pensem que una societat justa i igualitària és possible.

Pensem que el seu llegat és avui més que vàlid, doncs lamentablement avui dia a arreu, i Catalunya no n’és una excepció, es viuen situacions de racisme. L’apartheid, del que n’és un exponent la llei d’estrangeria, els centres d’internament per a persones estrangeres, el Decret del govern espanyol que deixa sense dret a la salut a les persones sense papers… Així com també els discursos racistes de polítics i mitjans de comunicació, els control policials per perfil ètnic, la denegació d’accés a les discoteces pel color de pell…. entre moltes altres situacions que pateixen els nostres veïns i veïnes.

La lluita contra el racisme, és doncs, com va demostrar Nelson Mandela, un camí imprescindible per avanaçar cap una societat democràtica i igualitària. I en aquest sentit, des de SOS Racisme Catalunya no defallirem, per coherència amb la nostra trajectòria i per donar continuïtat a una lluita que ara més que mai és més que necessària.

Gràcies Madiba.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)