Col·labora

Per què cal col·laborar econòmicament en la lluita contra el racisme a Catalunya?

El racisme està a l’ADN del sistema. Vivim dins d’un conglomerat d’estats colonials que fins a la data exploten matèries primeres del Sud global i persones sota una jerarquització racial. Es tracta, doncs, d’una lluita ingent, on l’enemic és enorme i combatre’l no és tasca fàcil. Necessitem sumar tots els esforços a l’abast per poder fer front al racisme institucional amb la major independència i fortalesa possibles.

Es tracta d’una lluita imprescindible. No lliurar-la ens porta a un escenari d’autoritarisme i repressió, amb diferents categories de persones i negació de drets bàsics. Estar alerta i donar resposta a tota agressió racista hauria de ser una obligació conjunta. Perquè només una societat sense racisme pot ser justa i democràtica.

Els abusos policials, la impunitat del racisme als jutjats, l’explotació laboral, la discriminació en l’accés a l’habitatge, a la sanitat o a les discoteques, el racisme entre particulars, el racisme mediàtic i el discurs d’odi són només algunes de les formes que pren el racisme a casa nostra. Actuem transversalment per eradicar-lo!

Denunciem el racisme

SOS Racisme som una associació que porta més de 30 anys activa. Estem per la igualtat efectiva i real de drets, per una societat i unes institucions lliures de racisme, per la dignitat humana, per la justícia global, per un antiracisme tranformador, per posar la vida dels marges al centre.

Oferim un servei especialitzat i gratuït de denúncia de tot tipus de racisme únic a Catalunya que, al llarg de la seva història, ha donat suport a més de 10.500 persones. Formem en drets humans al voltant de 3.000 persones l’any, pressionem l’administració perquè promogui polítiques públiques per la no-discriminació i derogui lleis injustes com la Llei d’Estrangeria. Visibilitzem constantment als mitjans i a les xarxes socials realitats polítiques, econòmiques, socials i culturals racistes i incidim davant del discurs d’odi per generar narratives transformadores.

Reprodueix vídeo

Recupera fins a un 80% de la teva aportació!

Arran de la Covid-19, el nou percentatge de deducció fiscal és del 80% per donacions de fins a 150 €. Si se sobrepassa aquesta quantitat, el donant es dedueix el 35% de la quantitat excedent. Per exemple: Si dones 100€, recuperes 80€ a la declaració de la renda de 2020. L’entitat rep 100, tú n’aportes 20. Recorda que a través d’aquest mecanisme de deducció fiscal, estàs obligant a l’estat espanyol a finançar la lluita contra el racisme!