#COMUNICAT: Condemnem l’agressió racista al metro de Barcelona

esvàsticaCondemnem l’agressió racista al metro de Barcelona. I insistim en que cal avançar en polítiques antiracistes per garantir la igualtat i la convivència a la nostra ciutat.

Des de SOS Racisme-Catalunya condemnem l’agressió racista que ha tingut lloc aquest cap de setmana al metro de Barcelona.

Considerem que aquest tipus d’agressions i les accions posteriors, com penjar el vídeo a les xarxes socials, són una mostra flagrant i explícita de la presència del racisme violent a la nostra societat i del seu grau de normalització.

És imprescindible el paper que puguin desenvolupar els mossos d’esquadra així com també els responsables de TMB per facilitar la investigació dels fets. En aquest sentit valorem positivament la rapidesa de les seves actuacions; així com també la responsabilitat de molts veïns i veïnes, tant pel que fa a l’actuació dins el vagó, defensant a la víctima del seu agressor, com per la col·laboració, sobretot a les xarxes socials per poder identificar els autors dels fets.

Tal i com hem dit altres vegades, el paper dels testimonis de les agressions racistes és una responsabilitat ciutadana i de solidaritat davant aquest tipus de situacions.

D’altra banda, demanem al Servei de Delictes de l’Odi i la Discriminació de la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Barcelona que tiri endavant una investigació adequada i efectiva sobre els fets.

Cal garantir que aquestes conductes no quedin impunes, i aconseguir sentències judicials fermes que condemnin les agressions i reconeguin l’agravant de racisme que contempla el Codi Penal.

Una vegada més, des de SOS Racisme oferim a la víctima el nostre Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia; per prestar-li l’acompanyament que sigui necessari, així com també la possibilitat de tirar endavant una denúncia per la via penal. No obstant, no descartem emprendre altres accions judicials.

El racisme és una xacra per a qualsevol societat, cal lluitar per la seva eradicació des de tots els àmbits: administració pública, organitzacions socials i la ciutadania. Perquè una societat on el racisme tingui presència mai no serà una societat justa i igualitària.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18