#COMUNICAT. La lliure circulació de les persones és una qüestió de justícia i dignitat

images1En el Dia Internacional de les Migracions volem reconèixer-nos com a migrants, la història de la humanitat s’explica amb les migracions,totes i cadascuna de nosaltres som el resultat dels moviments dels nostres avantpassats; per explicar les societats actuals és imprescindible parlar de la mobilitat de les persones. Totes som migrants: reclamem el dret a la mobilitat! 

No obstant, quelcom que sembla inherent a l’ésser humà: el Dret a migrar, és vulnerat de forma sistemàtica, tot i estar reconegut internacionalment: articles 13.2, de la Declaració Universal dels Drets Humans; 12, del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics; 22, de la Convenció Americana sobre Drets Humans; 4, del Conveni Europeu de Drets Humans; 15 de la Declaració de Drets Humans de l’Associació d’Estats del Sud est Asiàtic y 21 de la Carta Àrab de Drets Humans, entre altres.
La Unió Europea, i els seus estats membres, no només no garanteixen, com és la seva obligació, el Dret a la Mobilitat de les persones, sinó que amb la seva política migratòria criminal causen morts. És la tragèdia humana de l’Europa Fortalesa que vulnera els drets humans, és culpable de milers de morts: a la frontera sud, al Mediterrani, al mar Egeu. És la que dóna cobertura als Centres d’Internament, als vols de la vergonya; a la criminalització, persecució i deportació dels nostres veïns i veïnes que no tenen papers.
En un dia com avui:

  • Volem recordar a les milers de víctimes que any rere any moren en el seu viatge migratori, moltes d’elles intentant entrar e Europa, buscant un futur millor.
  • Volem assenyalar que aquestes morts, i la política migratòria que atempta contra els drets humans de les persones té uns culpables. I que és responsabilitat dels governs complir amb la legalitat i garantir els drets de les persones.
  • Reclamem el dret a la lliure circulació i a la mobilitat, per garantir que totes les persones decideixin on volen viure.
  • Exigim als estats el respecte al drets humans i per tant el tancament dels CIEs, la derogació de la llei d’estrangeria i el cessament immediat de les expulsions en calent a la frontera sud.
  • I una vegada més, i fins que ho aconseguim: demanem la dimissió del Ministre d’Interior de l’estat espanyol, el Sr. Jorge Fernández Díaz, com a principal responsable de la vulneració sistemàtica dels drets humans.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023