#COMUNICAT: Que el CIE de Barcelona tanqui les seves portes per no obrir-les mai més

Avui diversos mitjans de comunicació han anunciat que el proper 30 d’octubre està previst el tancament del Centre d’Internament per a persones estrangeres de Barcelona per dur a terme obres de reforma. Una reforma que respon a algunes de les peticions expressades pel jutge de control i que fa mesos que haurien d’estar fetes.

Des de la lluita pel tancament definitiu dels CIE, aquest tancament per obres pot ser una oportunitat per aconseguir que el CIE tanqui les seves portes per no obrir-les mai més.

Cap intervenció ni cap millora de les instal·lacions del centre justificaran la seva existència: la privació de llibertat de persones per no tenir permís de residencia, per haver-lo perdut o no poder-lo renovar, és una vulneració de drets flagrant. Com hem denunciat moltes vegades, els CIE són una violació dels drets humans en si mateixos: són part d’una maquinària racista, injusta i repressora, que són les polítiques migratòries, amb la que hem d’acabar.

No podem oblidar la situació de les persones ara retingudes al CIE de Barcelona: o s’accelerarà la seva expulsió o se les traslladarà a centres d’altres llocs de l’Estat espanyol amb greus conseqüències: allunyar-les de la seva xarxa social, potser del seu representant legal i increment de la incertesa de la seva situació. Sigui com sigui, un empitjorament més a la seva situació vulnerable i injusta.

Tenim 3 mesos, fins el febrer del 2016 com a data prevista per la reobertura, perquè de nou la ciutadania exigim el tancament immediat del CIE de Barcelona. Per Vergonya, per Justícia, per Dignitat, perquè no volem ser còmplices.

És per això que cal sumar les forces dels ciutadans i ciutadanes i del teixit associatiu, així com també pressionar a les institucions, sobretot aquelles que s’han compromès en la lluita contra els CIES, com és el cas de Ajuntament de Barcelona i Parlament de Catalunya: ara és el moment de complir amb els compromisos i fer servir les eines al seu abast per exercir tot la pressió política possible.

Des de SOS Racisme Catalunya entomem aquest tancament «provisional» com una oportunitat per reforçar la lluita pel seu tancament definitiu. Sent aquesta fita un pas més en el llarg camí contra les polítiques racistes, que inclou la derogació de la Llei d’Estrangeria, l’assoliment de la lliure circulació de les persones, entre altres.

812712335_91882

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)