#COMUNICAT: Reunim el suport dels Grups Parlamentaris per rebutjar el racisme del Partit Popular [vídeos]

Avui es votarà al Parlament de Catalunya una moció presentada pel partit conservador amb propostes xenòfobes i falsedats.
Els representants del Grups Parlamentaris de les CUP, ICV-EUiA, ERC, CiU i PSC realitzaran un acte de rebuig simbòlic a la cambra durant la votació.
A la sessió parlamentària d’avui, es votarà una moció sobre la integració de les persones immigrades als barris, que presentà el Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya el darrer 7 de maig. Ja aleshores, SOS Racisme vam fer públic el nostre rebuig, per ser un text «racista i xenòfob, perquè diu mentides» i perquè, segons valorem, «és alarmista i posa en perill la convivència i la cohesió social al nostre país». Una mostra de racisme i xenofòbia que s’afegia al discurs de l’odi emprat durant la campanya electoral pel mateix partit.
La moció inclou propostes que criminalitzen col·lectius vinculant-los a inseguretat ciutadana, com «promover ante los ayuntamientos el cierre de los centros de culto ilegales relacionados con el salafismo», o fan demagògia acusant-los de fer pràctiques il·legals, exigint-los deures sense respectar-ne els drets: «potenciar que el inmigrante se comprometa a cumplir las leyes y a respetar las costumbres de nuestra sociedad, a aprendrer nuestras lenguas oficiales, a pagar sus impuestos y cotizaciones como todos los demás, a trabajar para integrarse y a regresar a su país si durante un tiempo no logran encontrar empleo».
D’altres mesures estan recollides ja a lleis existents o queden fora de les competències de la Generalitat de Catalunya, amb el que la proposta perd tot sentit pràctic, com ara «Impulsar la priorización de las ayudas públicas municipales no ligadas a servicios de urgencia social a quienes tengan residencia plenamente legal y a quienes son ciudadanos de pleno derecho».
En definitiva, la moció recull propostes impossibles de realitzar, bé per manca de competències o bé perquè vulneren lleis tant a nivell local i estatal com a nivell internacional; polítiques que ja estan recollides a la normativa actual; i utilitza un llenguatge demagog i xenòfob. Pel que considerem que l’únic objectiu del document és promoure el populisme i encendre un fals debat al Parlament de Catalunya, per tal d’incitar l’odi cap a les persones immigrades.
Davant aquest fet que considerem molt greu, SOS Racisme ha demanat a la resta de Grups Parlamentaris de la cambra catalana que «no entrin en aquest joc i aïllin un partit que fa propostes que posen en perill la convivència i la cohesió social a Catalunya», instant-los a mostrar de manera contundent el seu rebuig a les polítiques racistes i xenòfobes.
En la carta que l’entitat va fer arribar als Grups concretaven:
És per això que, senyors i senyores Diputats i Diputades, els hi demanem que votin en contra de tots els punts de la moció i que mostrin el seu rebuig de forma contundent i col·lectiva: amb la lectura d’alguns articles de la Declaració Universal dels Drets Humans i fent referència al posicionament que vam fer des de SOS Racisme.
Davant una proposta indigna, racista i injusta, considerem que cal posar per davant la construcció de pobles i ciutats justes i igualitàries.
En resposta a aquesta petició, l’entitat ha sumat el suport dels Grups Parlamentaris de les CUP, ICV – EUiA, PSC, CiU i ERC. Que durant les votacions d’aquesta tarda, participaran a l’acte simbòlic i mostraran el rebuig dels seus partits a aquest atac a la ciutadania catalana en tota la seva diversitat.
 
Podeu veure el vídeo del debat sencer de la moció al Parlament el 4 de juny a Canal Parlament.

Intervinent: Sr. David Fernàndez i Ramos (Membre) | Grup Mixt

Intervinent: I. Sr. David Companyon i Costa (Membre) | Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa

Intervinent: I. Sr. Ferran Pedret i Santos (Membre) | Grup Parlamentari Socialista

Intervinent: I. Sr. Ferran Falcó i Isern (Membre) | Grup Parlamentari de Convergència i Unió

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico