#COMUNICAT: Stop Islamofòbia. Encerclem Pegida

Concentració, L’Hospitalet
Dimecres 11 de març, 19h davant l’Acollidora (Rbla Just Oliveras)

Aquests dies s’ha anunciat —una altra vegada— l’arribada del moviment islamòfob alemany, Pegida, a l’Estat espanyol. Volen concentrar-se a L’Hospitalet el proper 11 de març.

Pegida, acrònim en alemany de “Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident” es va crear a Dresden l’octubre passat. Va començar amb petites accions, però va arribar a aplegar milers de persones a les seves manifestacions de cada dilluns. Es van aprofitar dels terribles atemptats de París per créixer encara més. Però, com van denunciar els moviments socials i les forces progressistes d’Alemanya, darrera la lletja màscara de la islamofòbia, s’amagava la cara encara més lletja del feixisme. Grups nazis organitzats formen una part significativa de Pegida. Per aquest motiu, cada vegada més persones es van mobilitzar contra aquests racistes. La veritat va sortir a la llum en veure com el co-fundador de Pegida, Lutz Bachmann, es feia una foto disfressat de Hitler.
icon_stopislamofobiaAmb l’augment de la islamofòbia després dels atemptats de París, Pegida va iniciar una campanya per estendre’s arreu d’Europa. Fins ara, ha fracassat, gràcies a l’oposició popular. A Dinamarca, les primeres concentracions de Pegida van aplegar uns centenars de persones, però van caure a unes desenes (i a Aarhus, la segona ciutat del país, Pegida es va dissoldre després d’una “concentració” de només 8 persones). A Suècia, Pegida va convocar una concentració el passat 9 de febrer a Malmö: la ciutat és al sud del país, on el partit feixista disfressat, “Demòcrates Suecs”, rep més vots. La foto de l’acte (a dalt) mostra unes poques desenes de manifestants racistes, totalment envoltats de molts milers d’antiracistes. També a Viena, Àustria, milers de persones van bloquejar una manifestació de Pegida formada principalment per nazis. A Newcastle, milers de persones d’esquerres, sindicats, associacions musulmanes, moviments socials… es van unir en una protesta el passat 28 de febrer, contra la primera mobilització de Pegida a Gran Bretanya, que només va sumar uns pocs centenars de persones, incloent-hi feixistes coneguts. També l’anunci d’una primera acció de Pegida a l’Hospitalet, al gener, va provocar una concentració de rebuig.
Tot això demostra dues coses. Primer, que Pegida no és un moviment ciutadà que defensa la laïcitat, sinó un cavall de Troia del feixisme. Segon, que som molta gent la que hi estem en contra: si ens mobilitzem, els podem aturar.
La convocatòria de l’11 de març a L’Hospitalet confirma el primer punt. Aquesta ciutat actualment pateix la presència a l’ajuntament de dos regidors de “Plataforma per Catalunya” (PxC); dirigents d’aquest partit feixista han anat a Dresden per retre homenatge a Pegida. A l’intentar crear aquest moviment a Catalunya, sembla que PxC cerca superar les seves últimes derrotes electorals i divisions internes. Els abundants reportatges a la premsa de “l’arribada de Pegida” citaven l’actual secretari general de PxC, Robert Hernando.
Respecte als mitjans, cal dir que és xocant que una nota de premsa emesa per feixistes hagi rebut una cobertura tant àmplia. En canvi, al gran acte, #StopIslamofòbia, celebrat el passat 19 de febrer a la Universitat de Barcelona, amb el suport d’UCFR i centenars d’altres entitats, no hi va assistir cap mitjà. És molt trist que es doni més valor a les declaracions incendiàries d’uns pocs impulsors de l’odi que a la majoria de la població que defensa els drets humans i la convivència.
El nostre rebuig al feixisme, al racisme i a la islamofòbia ens porta a rebutjar de ple aquest acte de Pegida/PxC. Rebutgem que les autoritats li donin suport, però donat que Interior ha permès nombroses manifestacions obertament nazis no podem esperar que impedeixi aquest acte.

Per aquest motiu, UCFR —tant des de L’Hospitalet com en general— fem una crida a la mobilització ciutadana, massiva i pacífica el proper 11 de març. Deixem clar que els feixistes i racistes no tenen cabuda, ni a L’Hospitalet, ni enlloc. Encerclem Pegida. #StopIslamofòbia. No passaran!
Nota: Aquesta mobilització forma part de la campanya #StopIslamofòbia. Us animem a participar en la manifestació del 21 de març, dins la jornada internacional contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia, que se celebrarà des de Ferguson, EUA fins a Atenes, Grècia.
SOS Racisme és entitat membre de UCFR

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

BannerWebRecopNoticias
SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees