Condemnem l’agressió racista a Manresa

SOS Racisme-Catalunya condemnem l’agressió per part de quatre neonazis a un jove d’origen senegalès al municipi de Manresa i denunciem el clar component racista de l’agressió.

Les agressions per grups neonazis són la mostra més flagrant i explícita de la presència del racisme violent a la nostra societat. És fonamental que aquests casos tinguin fermes sentències judicials que condemnin les agressions i reconeguin l’agravant de racisme que contempla el Codi Penal.

Com a societat democràtica no podem deixar que la impunitat sigui la resposta a aquestes accions individuals que tenen al darrera grups organitzats d’extrema dreta, que difonen la seva ideologia.

Valorem la rapidesa de l’actuació policial i el paper cabdal del testimoni. Tal i com hem dit altres vegades, el paper dels testimonis de les agressions racistes és una responsabilitat ciutadana i de solidaritat davant aquest tipus de situacions.

Com sempre, des de SOS Racisme oferim a la víctima el nostre Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia.

6 de novembre del 2009
SOS Racisme-Catalunya

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Log in with your credentials

Forgot your details?