#COMUNICAT: Condemnem l’atac als valors democràtics després de les manifestacions feixistes al Parlament

thumb_474__4SOS Racisme, com a membre del col·lectiu Dignitat Democràtica i signant del manifest ‘Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del Nazisme’, difonem el comunicat de rebuig als fets ocorreguts dimecres 28 d’octubre al Parlament de Catalunya.
Els fets al Parlament van ser els següents. Quatre individus a la tribuna de convidats -acreditats pel PP- aplaudien i vitorejaven les intervencions del PP i Ciutadans fins que van ser expulsats, fet que va motivar crits de “Viva España” i una salutació feixista. Com explica Vilaweb en la crònica dels fets, Miguel Bosch, un dels expulsats, va explicar que ell pertany al moviment 12 d’Octubre. Tot seguit, reproduïm el manifest com a signants del mateix.
Condemnen l’atac als valors democràtics produït ahir al Parlament
El col·lectiu Dignitat Democràtica, format per les associacions i col·lectius signants del ‘Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del Nazisme’ volem expressar el més enèrgic rebuig al lamentable atac als valors democràtics produït ahir en seu parlamentària.
Davant aquest fet les entitats denunciem:
-Que el Partit Popular, responsable de convidar el grup que va causar els incidents, hagi evitat condemnar el fet. Aquesta actitud se suma a altres actuacions d’aquest partit que no ha condemnat actituds feixistes ni ha condemnat el règim feixista de Francisco Franco i que ha justificat la presència de simbologia feixista incomplint així la Llei de memòria històrica.
-La passivitat de l’Estat espanyol davant manifestacions d’exaltació del feixisme i la seva nul·la voluntat de tipificar-les com a delicte. Recordem que l’Estat espanyol no ha transposat al seu ordenament jurídic el contingut de la Decisió Marc 2008/913/JAI relativa a la lluita contra determinades formes i manifestacions de racisme i xenofòbia. La data límit per transposar la directiva era el 28 de novembre de 2010.
El “Manifest per a la Dignitat Democràtica Davant la Banalització del Nazisme” http://www.manifestdignitat.catva ser impulsat per la Fundació Catalunya, l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i la Comissió per la Dignitat i compta amb l’adhesió de 68 entitats i Ajuntaments.
Més info a Fundació Catalunya.
A Barcelona,30 d’octubre de 2014

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18