DE NOU CONDEMNEM UNA ALTRA AGRESSIÓ RACISTA A L'ÀREA DE BARCELONA

La setmana passada SOS Racisme va condemnar la brutal agressió per part de deu neonazis a un menor al Metro de Barcelona. Posteriorment hem tingut coneixement per la premsa que el mateix dia es va perpetrar una altra agressió racista per part d’un grup de skins a dos joves d’origen bolivià. De nou reiterem la nostra condemna a aquesta nova agressió racista.
Com dèiem les agressions per grups neonazis són la mostra més flagrant i explícita de la presència del racisme a les nostres societats. És fonamental que aquests casos tinguin fermes sentències judicials que condemnin les agressions i reconeguin l’agravant de racisme que contempla el Codi Penal.
Com a societat democràtica no podem deixar que la impunitat sigui la resposta a aquestes accions individuals que tenen al darrera grups organitzats d’extrema dreta, que difonen la seva ideologia.
Cal desmantellar les formacions d’extrema dreta, augmentar els dispositius policials i des del món judicial aplicar també els articles del Codi Penal que condemnen el component racista i xenòfob d’aquests casos. A la vegada que cal fer una tasca de prevenció basada en impulsar el respecte als Drets Humans i els valors democràtics des de tots els àmbits, fonamentalment des de l’educatiu, per evitar que els joves es sumin a aquests tipus de grups.
Des de SOS Racisme volem oferir la nostra Oficina d’Informació i Denúncies a la víctimes, alhora que esperem que tinguin una bona i ràpida recuperació.
Barcelona, 15 de setembre de 2008
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18