[Català]
Desde SOS Racisme i Coordinadora Obrim Fronteres denunciem públicament al Servei d’Ocupació de la Generalitat #SOC per l’exclusió burocràtica a què sotmet a les persones que volen tramitar demandes de regularització administrativa a través de la subvenció ACOL.
ACOL és una línia de subvencions impulsada pel SOC que té per objectiu “afavorir la inserció i millorar l’ocupabilitat” de persones en situació d’atur de llarga durada i permet accedir a una autorització de residència excepcional d’arrelament social, en obtenir un contracte d’un any a persones en situació administrativa irregular.
Paradògicament, el Servei només permet realitzar el tràmit a través de Mercurio, un sistema digital i únicament accessible per part d’advocats/des i graduats/des socials, amb el cost burocràtic i econòmic que això suposa.
Aquesta decisió obliga les persones candidates a relacionar-se amb l’administració de forma electrònica, deixant així excloses a totes les persones que no tenen els mitjans i les eines necessàries.
Demanem doncs que es posin a l’abast de totes les candidates les eines i mitjans necessaris per poder tramitar les seves sol.licituds d’arrelament, sense vies exclusives i sense cost afegit.
Signa la queixa! Ajuda’ns amb la difusió!
——————-
[Castellano]
Desde SOS Racismo y Coordinadora Abrimos Fronteras denunciamos públicamente al Servicio de Ocupación de la Generalitat #SOC por la exclusión burocrática a que somete a las personas que quieren tramitar demandas de regularización administrativa a través de la subvención ACOL.
ACOL es una línea de subvenciones impulsada por el SOC que tiene por objetivo “favorecer la inserción y mejorar la empleabilidad” de personas en situación de paro de larga duración y permite acceder a una autorización de residencia excepcional de arraigo social, al obtener un contrato de un año a personas en situación administrativa irregular.
Paradogicamente, el Servicio solo permite realizar el trámite a través de Mercurio, un sistema digital y únicamente accesible por parte de abogados/des y graduados/des sociales, con el coste burocrático y económico que esto supone.
Esta decisión obliga las persones candidatas a relacionarse con la administración de forma electrónica, dejando así excluidas a todas las personas que no tienen los medios y las herramientas necesarias.
Pedimos pues que se pongan al alcance de todas las candidatas las herramientas y medios necesarios para poder tramitar sus solicitudes de arraigo, sin vías exclusivas y sin coste añadido.