Dilluns es celebra el judici contra Josep Anglada i Juan Carlos Fuentes, de Plataforma x Catalunya.

SOS Racisme Catalunya, part en el judici, els acusa d’ instigació a l’odi i injúries contra col•lectius.

Com a part de la pena, es demana la inhabilitació de sufragi passiu i la suspensió de càrrec públic pels dos acusats.

El proper dilluns 17 d’octubre es celebrarà el judici al Penal número 2 de Manresa contra Juan Carlos Fuentes i Josep Anglada, secretari general i president de Plataforma x Catalunya, acusats d’instigació a l’odi i injúries contra col•lectius. La denúncia recau en uns pamflets que es van difondre des del partit al municipi osonenc abans de les eleccions municipals del 2007.
El contingut del fulletó, fals i difamatori, inclou frases com: “somos más de 3000 de nosotros que aún no tenemos todos los papeles, aunque gracias a la generosidad de CiU estamos empadronados y nos ayudan dándonos comida y vivienda gratis”, “por favor no votes al partido de Anglada, la PxC (…) expulsarán a todos nuestros compañeros ilegales y harán la vida imposible al resto”, “nuestro carnet de conducir marroquí (…) bien nos sirvió para conducir camellos”, entre altres. A més, inclouen noms propis i fotografies de veïns i veïnes de Vic sense el seu consentiment.
La difusió d’aquest material va tenir com a objectiu, segons l’acusació, confondre la població i provocar sentiments d’odi, aversió, menyspreu i discriminació cap al col•lectiu musulmà, tot malmetent la seva dignitat. Per aquest motiu s’acusa als responsables de delictes d’instigació a l’odi i racisme i injúries cap al col•lectiu magrebí, recollits pels articles 510.1 i 510.2 del Codi Penal. Aquest serà el primer judici a l’Estat Espanyol contra un polític amb càrrec per aquests delictes, per tant no existeix precedent.
L’entitat antiracista considera aquest un pas molt important en la lluita contra el discurs de l’odi i l’augment del racisme. La llibertat d’expressió no inclou les injúries contra col•lectius, el discurs racista o l’apologia de l’odi; així ho determina el Tribunal Europeu de Drets Humans i així volen que ho manifesti el jutjat de Manresa.
A més, consideren important que des de la justícia, però també des de la societat civil, es marqui un límit i es deixi clar que “no tot s’hi val”, per tal d’aturar l’augment de racisme i la permissivitat amb el discurs de l’odi que es dóna també a altres partits i que es cada cop més alarmant. “Davant el context actual, i prenent com a referent els assassinats d’Oslo que van deixar palès com es pot passar de les paraules als fets, és més important que mai mostrar fermesa contra el racisme i utilitzar totes les eines que posa a l’abast l’Estat de Dret”.
Més informació al dossier de premsa.
Barcelona, 14 d’octubre del 2011
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias