La “Guia per a l’antiracisme” (“Guía del antirracismo”) va dirigida a totes les persones individuals, organitzacions de participació ciutadana i entitats socials i culturals que són conscients de la importància d’apropar-se i comprendre la diversitat cultural al seu entorn. En fomentar la Ciutadania Activa s’hauria d’incloure valors com la participació, la inclusió, la igualtat i la defensa dels drets humans. En aquesta línia, els objectius d’aquesta guia són:

  • Donar a conèixer la realitat del racisme al nostre pais i implicar a les associaciones en la denúncia de la discriminació i la vulneració de Drets Humans.
  • Oferir una mirada realista de la immigració, que desmunti la informació popular basada en prejudicis i rumors.
  • Promoure la participació ciutadana de persones de diferents origens i nacionalitats, com el millor camí cap a una societat igualitària.
  • Promoure mesures i pràctiques antiracistes que les associacions puguin posar en marxa de manera transversal a la seva tasca del dia a dia, sigui quin sigui l’àmbit en el que treballin.

SOSRacisme-273x300A cada un dels apartats, hem inclós propostes d’actuació que pretenen despertar la sensibilitat i conciència en relació a l’antiracisme. Cada persona o organització ampliarà aquestes propostes a partir de la seva propia realitat i creativitat.
“Guía del antirracismo” (pdf. 6MB)
En breu tindrem disponible el document en català.