#DOCUMENTACIÓ: Informe 2014. L’estat del racisme a Catalunya

Aquesta és la 6a edició d’aquest informe independent que elaborem des de SOS Racisme Catalunya, un document d’anàlisi i de denúncia de les diverses causes, manifestacions i situacions de racisme i xenofòbia que es desenvolupen a Catalunya.
L’elaboració de l’informe respon a tres necessitats:

  1. Fer una denúncia pública de l’existència de situacions discriminatòries i de la presència del racisme al nostre país.
  2. Elaborar un material de sensibilització social que permeti a la ciutadania apropar‐se a la defensa de la igualtat de drets i oportunitats i a la lluita contra el racisme.
  3. Esdevenir una eina per les administracions catalanes que ajudi a planificar polítiques per lluitar contra la discriminació i el racisme a partir d’un diagnòstic.

Els continguts de l’informe es treballen de la següent manera:

  • Recull de premsa. La cronologia de notícies intenta recollir els esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya, que tenen relació amb el racisme i la igualtat de drets i oportunitat, la convivència i la cohesió social.
  • Reflexió. Articles i cròniques elaborades amb la col∙laboració d’articulistes que plantegen diferents temes per contribuir en la reflexió i l’anàlisi del racisme.
  • Dades estadístiques i casos, es recullen els casos que s’han atès durant l’any al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme i xenofòbia de SOS Racisme, que exemplifiquen situacions de discriminació, vulneració de drets, abusos i agressions amb motivació racista que es donen a Catalunya.

Informe_pàginesUs podeu descarregar els documents en els següents links:

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?