#DOCUMENTACIÓ: Informe “Reservat el dret de discriminació”

Reservat el dret de discriminació. Testing i litigi estratègic sobre discriminació a la població immigrada en l’accés a locals d’oci” és l’informe que recull els resultats de la prova de testing realitzada entre el 8 de juny i el 8 de novembre a 6 ciutats de l’Estat espanyol: A Coruña, Barcelona, Bilbao, Donostia-San Sebastián, Oviedo i Saragossa.
Aquest informe té dues parts diferenciades. A la primera es tracta el marc teòric de la discriminació en l’accés a establiments públics. La segona part recull els resultats del testing, el seu desenvolupament i les actuacions realitzades posteriorment davant institucions administratives i judicials duent a terme litigis perquè els casos de discriminació obtinguts tinguin una resposta reparadora.

El racisme es manifesta de maneres diverses, i amb el racisme explícit hi ha un altre racisme social, quasi quotidià. Denegar l’accés a un establiment públic, per exemple un bar o una discoteca, forma part d’aquesta discriminació encoberta. Des de la Federació d’Associacions de SOS Racisme de l’Estat espanyol volem contribuir a aturar la discriminació amb la col·laboració de totes i tots. I per aquest motiu difonem l’informe perquè administracions, institucions i entitats en feu ús.
L’informe és part d’un projecte de la Federació estatal de SOS Racisme subvencionat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social dins dels programes cofinançats pel Fons Europeu per a la Integració.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18