Expulsió definitiva d'Otman Salhi

Des de SOS Racisme us informem que l’expulsió de l’Otman Salhi és definitiva. El recurs presentat no ha prosperat i per tant el procés d’expulsió previst per demà es portarà a terme tal i com estava previst.
L’Otman ha estat privat de llibertat des del 30 d’agost per una falta administrativa, no tenir papers, al Centre d’Internament de la Verneda. Com preveu la normativa d’aquests centres, no ha pogut rebre visites al llarg d’aquests dies. Només cal anar un dia al CIE de la Verneda a les cinc o set de la tarda per veure els familiars d’interns, que han tingut la sort d’aconseguir un numero de visita , esperant llargues hores per poder veure cinc minuts a l’intern i sempre en presencia d’un policia. Altres no tenen ni tan sols aquest “privilegi”.
En el cas d’aquest jove, i en la majoria de casos, el malson acaba amb l’expulsió al seu país d’origen custodiat durant el vol per dos policies, tal i com preveu la llei. Per l’Otman aquest país és el Marroc, d’on va sortir fa cinc anys.
SOS Racisme vol mostrar amb aquesta denúncia pública el drama humà que hi ha darrera de les moltes expulsions que s’efectuen dia darrera dia. I com la política d’estrangeria vulnera així els drets fonamentals de la persona.
SOS Racisme vol agrair el suport d’aquells mitjans de comunicació, entitats i ciutadans que han mostrat el seu interès, tot i ser conscients de que aquest és un cas més entre molts i que l’expulsió, legalment argumentada, era difícil d’aturar i no estava ja en les nostres mans.
Des de SOS Racisme continuarem portant la denúncia jurídica per agressió presentada pel jove a la nostra entitat malgrat que ell estigui al Marroc. Per una associació de defensa dels drets humans, cada cas és important i únic i per tant ens neguem a assumir una llei d’estrangeria i una política no respectuosa amb els drets humans i l’Estat de dret.
SOS Racisme Catalunya
20 setembre 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?