Informe 2020. L’Estat del Racisme a Catalunya

Des de SOS Racisme Catalunya presentem la dotzena edició de l’informe anual “INVisibles. L’estat del racisme a Catalunya”, un document que té com a objectiu contribuir a la visibilització del racisme a través de la denúncia pública d’agressions i situacions de racisme, la sensibilització de la societat per a que se sumin en la lluita antiracista i la planificació de polítiques públiques eficaces que garanteixin la no-discriminació racial.
Aquest informe s’elabora i es produeix de manera independent, a partir de la feina que es fa des de l’entitat al llarg de tot l’any. A partir dels casos i les dades recollides pel nostre Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) realitzem una anàlisi rigorosa de la situació i plantegem algunes reflexions que considerem rellevants. En qualsevol cas, no pretenem fer un recull de totes les situacions de racisme que succeeixen a Catalunya, ja que malauradament n’hi ha moltes més. La intenció és poder compartir aquestes reflexions i que les nostres dades serveixin com a eina de denúncia i incidència als col·lectius, les entitats i les persones que lluiten diàriament contra el racisme.
Amb l’ànim d’arribar cada cop a més gent, aquest any hem apostat per un canvi de format per tal d’adaptar-nos al context actual: hem decidit prioritzar la versió web de l’informe, que creiem pot ser més accessible a un públic no especialitzat. Alhora, facilitem un annex -a través d’un codi QR-on es poden consultar de manera més extensa les dades del SAiD, tal com ja fèiem els anteriors anys.
 


 
Descarrega l’informe:
 
INFORME 2020 sobre l’estat del racisme a Catalunya [versió web]
Annex. 365 dies de racisme [pdf]
Dossier de premsa [pdf]

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico