#DOCUMENTACIÓ: L’estat del racisme a Catalunya 2015. Dades i conclusions

Avui hem presentat les dades i les conclusions principals de l’informe “L’estat del racisme a Catalunya. 2015“. [Enllaç per descarregar el dossier de premsa a sota] En aquest, alertem que 4 de cada 10 persones que han patit discriminació racista, finalment decideixen no denunciar. Fet que provoca la invisibilització del racisme i la xenofòbia. El paper discriminador de les administracions, ja sigui amb polítiques racistes o no actuant per frenar alguns pràctiques irregulars (identificacions perfil ètnic, abusos de la policia…), provocaria la por i desconfiança que mou a la majoria d’aquestes persones a no denunciar.

Aquesta és una de les principals conclusions recollides a la 7a edició d’aquest informe (per més informació llegiu la noticia o el dossier de premsa). Un document independent i únic a Catalunya, que elaborem des de SOS Racisme amb un triple objectiu:

  1. Fer una denúncia pública de l’existència de situacions discriminatòries i de la presència del racisme al nostre país.
  2. Elaborar un material de sensibilització social que permeti a la ciutadania apropar‐se a la defensa de la igualtat de drets i oportunitats i a la lluita contra el racisme.
  3. Esdevenir una eina per les administracions catalanes que ajudi a planificar polítiques per lluitar contra la discriminació i el racisme a partir d’un diagnòstic.

Enguany farem una edició especial de l’informe, més complerta, en paper. L’edició es farà al maig, aproximadament.

Mentrestant, posem a la vostra disposició el dossier de premsa amb les dades i conclusions principals.

Estat del racisme 2015 – Dossier de Premsa (doc pdf 1MB)

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Log in with your credentials

Forgot your details?