La CONFAVC, SOS Racisme i CCOO condemnen la irresponsabilitat política del Parit Popular de Badalona

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Comissions Obreres a Catalunya (CCOO), i SOS Racisme-Catalunya, mostren el rebuig davant de la darrera acció del Partit Popular a Badalona, representat pel seu líder local, Xavier Garcia Albiol.
Dins del marc del conveni que varen signar la CONFAVC, CCOO, i SOS Racisme-Catalunya i continuant l’esperit i reivindicacions del manifest conjunt titulat “Per la cohesió social i la convivència”, les entitats firmants volen manifestar la seva preocupació davant de la complicada situació social actual a Catalunya, i sobretot la manca de responsabilitat per part del Partit Popular de Badalona, que un cop més ha fet ús de la demagògia per treure rèdit electoral del descontent social fomentant pors i prejudicis vers la població immigrada.
Les esmentades organitzacions condemnen aquest discurs racista, recordant a la formació política que no és la primera vegada que se sent per part del PP de Badalona.
Per aquest motiu, les entitats i el sindicat signants demanen un cop més:

  • Responsabilitat política per part del Partit Popular Badalona. S’insta a que des de la direcció del partit es prenguin les mesures pertinents tant amb el representant del partit a Badalona com amb la responsable de Catalunya.
  • El rebuig de tots els discursos que criminalitzen per motiu d’origen, ètnia, cultura o religió, posant traves a la construcció d’una societat cohesionada i amb igualtat de drets.
  • Un compromís ferm de la societat civil, del teixit associatiu, dels poders locals i de totes les administracions amb la convivència i la cohesió social.
  • El compromís per part dels partit polítics de no utilitzar la immigració amb rèdit electoral, tal com s’impulsava des del Pacte Nacional per la Immigració, i d’aturar l’augment de racisme que s’està propagant en el discurs polític.

Un moment complicat com l’actual, a conseqüència de la situació de crisi econòmica i social que estem vivint, discursos de rebuig a la immigració poden generar fàcilment l’aflorament d’expressions racistes i xenòfobes.
Cal que les institucions, les associacions, el veïnat dels municipis i els partits polítics sumin esforços per garantir la convivència i la cohesió social.
Les entitats signants condemnen qualsevol acció que atempti contra la convivència i insten a treballar amb un important sentit de responsabilitat per fer evident que, de fet, Catalunya és una societat rica per la seva diversitat.
En conclusió: les organitzacions del moviment veïnal, sindical i en defensa dels drets humans insten a fer esforços per consolidar una CATALUNYA OBERTA, SOLIDÀRIA I INCLUSIVA.
Informació campanya “Per la convivència i la cohesió social”: aquí.
Barcelona, 27 d’abril del 2010
CONFAVC
CC.OO.
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023