La intervenció econòmica de la Generalitat afecta a dues línies de treball de SOS Racisme

Arran de la intervenció de la gestió econòmica per part del Govern de l’Estat a la Generalitat de Catalunya a través de l’ordre HPF/878/2017, de 15 de setembre, i l’ordre HPF/886/2017, de 20 de setembre; s’han vist afectats dos projectes importants per a SOS Racisme: treball amb joves i atenció a víctimes de racisme.

De moment l’afectació per a SOS Racisme Catalunya és amb dues línies d’actuació: el treball amb joves que canalitzem amb el seguiment i participació a la plataforma juvenil Aixada Antiracista; i l’atenció a víctimes de racisme a través del nostre Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme (SAiD). Projectes presentats a la convocatòria Ordinària de Subvencions a Projectes i Activitats a Entitats 2017, aprovats a la Resolució TSF/592/2017, de 20 de març.

Destaquem la nostra preocupació per l’impacte que pot suposar per al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme, ja que el bloqueig d’aquesta subvenció suposa gairebé el 30% del pressupost de 2017 en la que és la nostra línia d’actuació principal.

El Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme , és un servei únic a Catalunya on des del 1992 atenem les persones víctimes de delictes d’odi i discriminacions racistes, donem suport per a restituir els seus drets i treballem per eradicar les situacions discriminatòries. I durant els 25 anys d’acció, hem atés a més de 8.000 persones.

Servei atenció i denuncies víctimes de racisme i xenofòbia

Som una associació que també compta amb recursos propis, i fa anys que treballem per tal que aquests creixin. Però sempre hem sol·licitat subvencions públiques perquè entenem que els diners públics també han de finançar actuacions de la societat civil organitzada, que en el nostre cas defensen la igualtat, els drets i la convivència.

Aquesta intervenció suposa, entre altres, el bloqueig de disponibilitat de tots els crèdits pressupostaris en els àmbits d’actuació de Polítiques de Joventut i Acció Cívica i Voluntariat. I l’impacte econòmic per a la nostra associació és:

  • El 30% del pressupost de 2017 del Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme

  • El 56% del pressupost de 2017 de les línies de treball amb joves

  • A nivell de pressupost general es redueixen un 14,5% dels ingressos previstos per al 2017

Com es tracta de subvencions bianuals el 2018 també es veurà afectat, però encara és precipitat valorar quin serà l’impacte, tot i que calculem que suposara una disminució dels ingressos entre un 15 i un 20%.

Des de SOS Racisme Catalunya volem manifestar que:

  • D’una banda, exigim la revocació d’aquesta decisió, que afecta a moltes associacions de Catalunya que treballem amb la ciutadania per enfortir la convivència, la cohesió i la igualtat de drets i oportunitats

  • D’altra banda, farem tot el possible per mantenir la nostra activitat, i evitar que aquest bloqueig suposi afeblir la lluita contra el racisme.


NOTA: Podeu trobar més informació sobre la nostra situació econòmica, podeu consultar les memòries d’activitats i econòmiques a l’apartat “Transparència“.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa