Lamentem i condemnem la mort d’Ibrahima, ahir al Besòs

Des de SOS Racisme Catalunya lamentem i condemnem la mort de Ibrahima Dyie, que fou assassinat ahir al barri del Besòs de Barcelona. I fem arribar el nostre condol als familiars i amics de la víctima. Amb la prudència necessària davant uns fets tant delicats com aquests, i amb la informació publicada pels mitjans de comunicació.
Com entitat antiracista i de defensa dels drets humans, rebutgem enèrgicament els actes de violència.
Esperem que la justícia investigui els fets i que actuï en conseqüència. Però també demanem responsabilitat en aquests moments de dolor i ràbia, que no pot obrir pas a més odi racista. Aquests fets no es poden utilitzar per criminalitzar tot el col•lectiu gitano ni la diversitat mateixa. Això només contribuiria a malmetre encara més la convivència i atiar més focs de conflicte.
Pel bé de la societat, hem d’aïllar i contrarestar les veus de l’odi racista que aposten per la divisió de la ciutadania, ja que és un error que només portarà a més confrontaments i ens allunyarà del camí per eradicar les causes que poden portar a les persones, independentment del seu origen, a apostar per la violència.
Apel•lem a la responsabilitat dels polítics perquè prenguin consciència del seu paper en fets com els que avui lamentem. No es pot justificar amb raons de diferències culturals o diversitat, sinó que cal mirar de front a un context de desigualtat social, mancances estructurals i deficiències en l’Estat del Benestar, agreujades en l’actual context de crisi econòmica. Cal que invertim els nostres esforços es treballar per la convivència.
I apel•lem també a la responsabilitat dels mitjans de comunicació, en fer un anàlisi rigorós dels fets, denunciant allò que malmet la convivència, i no ser altaveus del prejudicis que alimenten el racisme i la discriminació cap a les minories.
Barcelona, 4 de gener del 2012
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico