L'Estat Federal Alemany de Baviera, contra: la lliberia Europa

 El consolat general d'Alemanya a Barcelona ha denunciat al propietari de la lliberia Europa ,per vendre i distribuir el llibre d'Adolf Hitler "Mein Kampf", sense l'autorització de l'estat federal alemany de Baviera.

 És acusat  de poder haver incorregut en un pressumpte delicte contra la propietat intel·lectual.

El jutjat de Barcelona, molt coneixedor de les pràctiques de Pedro Varela, propietari de la lliberia Europa,  ha obert una investigació i reclama els drets del "copyright" d'aquest llibre.

Hem de recordar que anteriorment Pedro Varela, va ser condemnat per dos delictes de genocidi per un jutgat  de Barcelona a l'any  1998. El primer en relació a la negació o justificació de l'extermini nazi, i el segon, per l' exaltació de l'odi, la violència i la discriminació, per motius racistes.

El dictamen  de la condemna  del llibreter, va ser de tres anys de presó per l'article 510 del Codi Penal, i dos anys per l'article 607.2, que condemna la difusió d'idees que neguin o justifiquin l'holocaust.

La condemna va quedar en suspens perquè l'Audiència Provincial de Barcelona, va plantejar que el delicte tipificat a l'article 607.2, podia entrar en contradicció  amb el dret constitucional de la llibertat d'expressió, i per tant, ser inconstitucional.

El 7 de Novembre de 2007, nou anys després, el Tribunal Constitucional, ressol la qüestió d'incostitucionalitat plantejada per l'Audiència Provincial, d'incostitucional, degut a que es vulnera una part de l'article 607.2 de la Carta Magna.

Finalment, l'Audiència Provincial en la seva sentència argumenta que el delicte referent a l'article 510 del Codi Penal ha prescrit en el temps i que, de totes maneres, no es pot demostrar l'acció directa entre la difusió d'idiologia i la violència cap a col·lectius vulnerables.

Mentrestant, Varela no va deixar de banda les seves activitats,  la més mediàtica fou la concertació d'una conferència amb l'ex congressita per Luisiana, David Duke, antic líder i membre del Ku klux Klan al Novembre del 2007.

Actualment la Fiscalia de Barcelona sol·licita  per escrit l'acusació de quatre anys de pressó.

Per altre banda, dins de l'àmbit social diferents entitats antifeixistes, entre les quals trobem:l' Amical de Mauthausen, Coordinació  Gai – Lesbiana ,Entesa judeo -cristiana, Unió Romani, i també, com no, SOS Racisme, varem  desenvolupar un paper actiu i  de denúncia , davant la resolució del Tribunal Constitucional.

Els més destacats van ser , el rebuig enver  la modificació de l'article 510 del Codi Penal, pel que fa a la derogació del delicte de negociació del genocidi, i la creació conjunta d'un nou manifest  anomenat " Contra la impunbitat neonazi".

més informació a https://www.sosracisme.org/accions/manifest.php?doc=15

 

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18