NOTA DE PREMSA

Com a resposta al posicionament final de l’Ajuntament de Vic a partir de les directrius expressades des del Govern central des de SOS Racisme – Catalunya volem manifestar que:

  • Des d’un principi hem denunciat aquesta proposta per il•legal, però també per insolidària i que vulnera els drets de les persones.
  • Donem suport i reconeixement al treball dels agents locals, que s’enfronten dia a dia a les conseqüències de la Llei d’Estrangeria. Donem suport, per tant, a un increment dels recursos dels municipis i en contra de mesures de retallades d’ajudes suport, com anunciava el ministre de Treball i Immigració, de reduir un 50% el Fons d’Integració. Cal millorar i reforçar un Estat del Benestar que respongui a les necessitats de tota la població.
  • Denunciem la irresponsabilitat política de l’alcalde de Vic que tindrà repercussions socials molt greus. Tot i no aprovar la seva mesura ja ha aconseguit el seu objectiu: demostrar que pot tenir mà dura contra la immigració i desviar vots d’aquells que enarboren el discurs xenòfob. Ha aconseguit el seu rèdit electoral, però a quin preu? Fomentant el racisme social i l’estigmatització de la població immigrada amb la conseqüent fractura social. Un mal precedent per Catalunya i per la resta de l’Estat espanyol.
  • No compartim que l’aplicació de la Llei d’Estrangeria sigui la solució. Una llei racista en si mateixa, restrictiva i que vulnera els drets humans. En canvi sol•licitem l’accés a la ciutadania lligat a la residència. També en aquest sentit celebrem les declaracions del president del govern defensant per sobre de tot els drets de les persones, però no oblidem que fa uns mesos va aprovar una de les reformes més restrictives de la Llei d’Estrangeria

Amb aquesta resolució esperem que finalitzi també el discurs xenòfob. A partir de la valoració sobre el registre dels ciutadans s’ha obert el camí a tòpics, a la criminalització de la població immigrada i s’ha reforçat el discurs xenòfob que correm el perill que s’estengui entre els partits democràtics.
Tanmateix, volem manifestar que des de SOS Racisme – Catalunya continuarem vetllant, com fins ara, pel correcte compliment de la llei i no descartem prendre mesures legals contra els consistoris o funcionaris que incorrin en irregularitats en aquest sentit, tant a Vic com a la resta de municipis.
21 de gener del 2010
SOS Racisme – Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18