#NOTÍCIA: Acte simbòlic davant la seu del PP a L’Hospitalet

Aquest matí hem realitzat un acte simbòlic davant la seu del Partit Popular a L’Hospitalet de Llobregat, per manifestar el nostre rebuig a la política racista i de l’odi que està exercint el partit. Hem escollit les oficines d’aquest municipi en resposta a la difusió de propaganda racista i xenòfoba que ha iniciat recentment, amb el segell “En Badalona la receta funciona”.
A l’acte, que han participat activistes d’Unitat contra el Racisme i el Feixisme de L’Hospitalet i de SOS Racisme Catalunya, s’ha llegit un petit manifest sota la pancarta “Cap racista als ajuntaments”, abans de fer una enganxada de cartells antiracistes davant les oficines del partit. “La meva ciutat, ciutat de tothom. No votis odi” és el missatge que trobaran els membres del partit conservador quan vagin a la seva seu.
Podeu veure les imatges de l’acte al nostre Flickr.

El company Edo Bazzaco llegitn un fragment del manifest
El company Edo Bazzaco llegint un fragment del manifest

Aquest ha estat el manifest que hem llegit i que recull la nostra indignació i denúncia:
 

CONTRA LA POLÍTICA RACISTA I DE L’ODI

L’actual govern del Partit Popular ha protagonitzat vulneracions de Drets Humans molt greus, i no només en temes d’immigració: la «llei mordassa», la legalització dels retorns en calent contraria a normatives internacionals.
Però tan perillosa és l’actuació de l’Estat vulnerant els drets, com el discurs polític que utilitza el Partit Popular dinamitant la cohesió social.
El Partit Popular normalitza el discurs de l’odi en el seu missatge polític.
El 2011 va marcar la diferència, quan X. Garcia Albiol va aconseguir l’alcaldia de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya, amb una campanya desconcertant per l’alt contingut racista i xenòfob.
Malauradament aquest discurs d’odi s’ha normalitzat. I, encara pitjor, s’ha estès entre els altres grups municipals. I avui, quan encara no ha començat la campanya electoral per les eleccions municipals del 2015, ja estem patint la difusió de propaganda amb missatges xenòfobs.
El partit deixa clar que aposten per la política del racisme i de l’odi per guanyar les properes eleccions. I polítics del PP d’arreu de Catalunya i de l’Estat, admeten tenir com a model a seguir el líder badaloní i la seva «recepta».
El Partit Popular comparteix argumentari amb altres formacions polítiques racistes, com Plataforma x Catalunya: la competència per als escassos recursos, per la feina que no hi ha, la por, la criminalització, “són delinqüents”, “són bruts”, “no respecten les nostres normes”, etc.
És el discurs de “primer els de casa”: un discurs agressiu i populista que vol identificar, de manera falsa, hipòcrita i irresponsable, una part de la població del nostre país com a responsables de tots els problemes socials que estem patint.
Per tot això, a SOS Racisme no veiem cap diferència entre aquesta proposta política del Partit Popular de Catalunya i la de qualsevol partit xenòfob i racista i, per tant, ha de ser considerat en la llista d’organitzacions polítiques que fomenten i difonen el racisme i el discurs de l’odi.
És hora que el Partit Popular de Catalunya assumeixi la responsabilitat social i política del seu discurs racista i xenòfob. I exigim que retiri la campanya «La recepta que funciona a Badalona» i que s’estalviï la utilització de discursos de l’odi, tampoc amb interessos electorals.
convoPPLH_170415

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)