#NOTICIA: Asseiem l’Albiol al banc dels acusats

Imatge: Cadenaser

Aquest dimecres -que casualment cau en 20N- es jutja a en Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona (PPC), acusat dels delictes d’injúries contra col·lectius i provocació a la discriminació, a l’odi o a la violència.
Ambdues són activitats delictives segons recull el Codi Penal en el seus articles 510.2 i 510.1 respectivament. I considerem que va incòrrer en aquests quan va editar i repartir uns fulletons propagandístics en els que vinculava delinqüència, inseguretat i incivisme amb el col·lectiu gitano-romanés, així com les declaracions que va fer abans i després d’aquesta acció, a mitjans de comunicació diversos, propagant discursos racistes i criminalitzadors cap al mateix col·lectiu.
Com a entitat de defensa dels drets humans i antiracista, tenim la responsabilitat d’actuar contra aquest i altres mostres de racisme i xenofòbia que estiguin al nostre abast. Per això ens personem com acusació popular, com també ho vam fer als casos de la Llibreria Europa o la Llibreria Kalki o contra en Josep Anglada.
El judici es celebrarà el proper dimecres a partir de les 10h al Jutjat Penal nº 18 de Barcelona (Ciutat de la Justícia, Gran Via 111) i serà públic.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18