#NOTÍCIA: Gràcies al vostre suport, el tancament està més a prop

Volem donar les gràcies a totes les persones que van venir aquest dissabte fins al CIE de la Zona Franca. A les persones i entitats que ens han donat el seu suport durant tot el procés, posant el seu granet de sorra en aquest acte multitudinari. I als artistes que van posar la seva veu (i ritme) en contra dels CIEs.
Més de 2.000 persones van omplir dissabte la carretera de davant el Centre d’Internament amb missatges defensant els Drets Humans. Missatges escrits a cartells petits, pancartes grans o simplement cridant. Homes i dones, grans, petits i mitjans, de totes les nacionalitats i orígens, van fer possible la mobilització més multitudinària fins ara en la lluita pel tancament dels CIES.
No podem obviar tampoc el suport mostrat per polítics i, especialment, l’alcaldessa Ada Colau. També hi van participar membres de les CUP, ICV, EUiA i ERC, membres del Parlament i del Congrés.
La mobilització es va celebrar dins de la campanya estatal 15J pel tancament dels CIEs, i coincidint amb el Dia Mundial per les persones Refugiades. I és fruit, també, del treball conjunt amb la plataforma Tanquem els CIES i la fundació Migra Studium; que va començar el 2014 amb la creació de Tancarem el CIE.  L’experiència ens està demostrant que només amb la suma de les forces avancem amb pas ferm cap als nostres objectius.


Dissabte vam viure un moment dolç, de reivindicació i ràbia i de companyia i suport a la vegada. Però ara ens toca continuar lluitant fins el tancament definitiu del CIE de Barcelona (i els de la resta de l’Estat). La primera fita és aconseguir el posicionament del Parlament de Catalunya pel tancament del centre. El 2 de juliol haurem de salvar la primer prova. Però l’objectiu final va més enllà del Parlament i ha de passar necessàriament per l’Estat espanyol, responsable de la gestió de la política migratòria.
Esperem comptar amb el vostre suport i empenta durant tot el camí que ens queda.
En els següents enllaços trobareu fotografíes, vídeos i notícies de l’acte.

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18