Parlem de civisme o de xenofòbia?

SOS Racisme rebutja totalment les declaracions del dirigent del Partit Popular a Barcelona Sr. Albert Fernández Díaz sobre la proposta de no concedir o renovar els permisos de treball i residència a aquells immigrants que de forma reiterada embrutin i incompleixin les ordenances municipals sobre civisme i no paguin les multes corresponents.
Davant d’això SOS Racisme volem expressar que:

  • La manca de civisme malgrat el que digui el PP, ens preocupa a tots i totes com a ciutadans d’una Barcelona que necessita urgentment mesures que facin front a aquest problema. Preocupen i afecten d’igual forma al veïns (nascuts aquí o al Marroc) als botiguers del barri (catalans o pakistanesos ) o als nens que juguen en les nostres places i espais públics (d’origen català o de pares immigrats). Gent incívica n’ hi ha a tot arreu i per tant afirmacions com aquestes solament desvirtuen l’anàlisi d’un problema que tenim com a ciutat. En aquest sentit ara sí que podem aplicar la dita que va utilitzar de forma lamentable una coneguda dirigent d’aquest partit “ no se pueden mezclar peras con manzanas”.
  • Aquestes declaracions xenòfobes fomenten la fractura social i atempten contra la convivència. Als vigents tòpics negatius sobre la immigració fomentats per aquest partit al llarg d’aquests anys, ara se’n suma un altre: la culpa de la brutícia i de la falta de civisme de la ciutat és dels immigrants.
  • Es podien valorar fins i tot com un mal acudit ( si als ciutadans d’origen estranger no els renovem o atorguem papers, al ciutadà nacional que té acumulades vint multes de trànsit el desterrem? )si no fos perquè darrera existeix l’eterna estratègia d’un partit que busca sempre la confrontació i la vinculació de qualsevol tema polèmic o problema social amb la immigració pel seu propi rèdit electoral.
  • L’aposta pel civisme i la convivència ha de passar per posar en marxa mesures que han d’anar des de la conscienciació social i l’educació cívica, al compliment de les lleis i normatives vigents o a l’augment de dispositius de neteja entre d’altres. L’ajuntament de Barcelona té aquesta responsabilitat de cara a la seva ciutadania, però també ha de ser conscient que sota el paraigües de l’anomenat problema de civisme no es poden camuflar aquelles manifestacions d’exclusió social i pobresa que la ciutat pateix. Centrar el debat en aquests termes és el que necessitem i no declaracions com les del Partit Popular.

SOS Racisme Catalunya
7 setembre 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa